E timpul să vorbim din nou despre energie curată!

În primul rând, vreau să îți mulțumesc dacă ai vizionat și apreciat clipul anterior despre poluare! Dacă nu ai făcut-o, uite aici un link!

Urmărește-l te rog pentru că ne interesează pe toți și pe fiecare în parte. Indiferent de ce vârstă, ocupație ai avea, sau unde locuiești. Da, chiar și la Polul Nord, mai ales acolo! Pentru că nu cred că îți vei mai putea crește copii acolo în curând. De nepoți nici nu mai vorbim.

În al doilea rând, pe măsură ce avansez în acest subiect îmi dau seama cât de serioasă este treaba, și cât de puțin luată în serios este luată de țările cu adevărat mari. Da, SUA, la tine mă uit. La tine ne uităm cu toții. Știu că mai e ceva ”pâine” de mâncat din combustibili fosili, pentru cei puțini care au controlul asupra lor, însă e momentul să te uiți și tu puțin în jurul tău.

La noi vara e ca la tropice, toamna își arată mușchii toate râurile din țară și iarna nu mai știe nici ea cum trebuie să se poarte. Moș Crăciun se simte ca în vacanța de vară când trece pe deasupra Carpaților. Doar zic.

Schimbarea vine cu noi, cu mine, cu tine. Și deși sună foarte clișeic, este adevărat. Cele mai eficiente soluții propuse de specialiști în domeniu, cei pe care îi vei vedea în clipul de mai jos, sunt și cele mai simple.

Mergi mai puțin cu avionul și mai mult pe jos. Folosește mai puțin plastic și reciclează. Cred că ai văzut și tu fotografiile cu păsări și pești care își fac veacul într-un bidon de suc pentru că nu mai reușesc să iasă din el.

Cumpără produse locale, astfel descurajezi importul și transportul de peste mări și țări, care vine la pachet cu multă motorină consumată. E simplu, te uiți pe etichetă și cumperi și tu o roție de la noi nu din Turcia. Sunt chiar mai bune. Și mai stinge lumina atunci când nu o folosești. Dacă ai pus deja LED-uri ești cu un pas înaintea celorlalți, dar și acelea consumă câteodată curent degeaba.

Uite, sunt chiar curios, ce măsuri ecologice ai implementat tu acasă? Lasă-mi un comentariu mai jos și hai să vedem ce putem face împreună pentru planeta asta albastră și frumoasă foc. Deocamdată.

Ultimele articole

Articole recomandate

20 Comments

  1. Buna ziua George.Am o mare rugăminte și anume dacă poti sa îmi spui dacă ai devenit prosumator pentru ca sunt si eu foarte interesat de subiect si as dori sa demarez procedurile.

  2. Salut ,George.In legatura cu dorința ta de a deveni prosumator(după nouă lege 184), as dori sa stiu daca ai reușit pentru ca ma intereseaza subiectul.Cu respect ,Damian.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.