Categorii: General, Ponturi

Dovada că telefonul de serviciu spune tot

Imaginaţi-vă un scenariu. De ceva vreme eşti cam stresat de serviciu şi vrei să pleci la concurenţă. Şefii tăi miros ceva, au poate impresia că eşti pregătit să vinzi secrete… dar nu sunt siguri… Aşa că se hotărăsc să verifice unde sunteţi, unde aţi fost, unde v-aţi oprit şi cât etc.

Dacă mai aveaţi dubii că puteţi fi urmăriţi împotriva voinţei voastre prin intermediul telefonului mobil, iată dovada. Mă refer aici în primul rând la cei care folosesc abonamente telefonice mobile de serviciu.

Orange a lansat un produs foarte interesant care descrie foarte bine cât de precisă este totuşi triangulaţia prin celulele GSM. Mai pe româneşte, Orange ştie cu exactitate unde se afla un anumit SIM din reţea, fără să folosească tehnologia GPS, ci doar puterea semnalului GSM din şi dinspre celula către telefonul mobil. Mai mult, este pregătită să vândă informaţia sub forma unor produse comerciale. Şi ne promite şi beneficii consistente:

– cresterea productivitatii si scaderea costurilor alocate comunicãrii cu personalul din teren: soferi, agenti de distributie si interventie etc. Prin localizarea în orice moment a unui terminal mobil aflat în teren, puteti afla în permanentã în ce loc se aflã masinile care distribuie marfa, agentii de teren aflati într-o interventie, reprezentantii de vânzãri si puteti astfel aprecia durata activitãtii lor sau puteti aprecia în cât timp va fi livratã marfa la punctele de vânzare

– acces imediat la serviciu, pe web sau wap, fara necesitatea achizitionarii unor echipamente suplimentare

Iată descrierea completă de pe site-ul lor.

http://www.orange.ro/corporate/services/monitorizare-flota-ruo.html

 Întrebarea care se pune este dacă Orange este dispusă să îi spună şefului tău unde eşti tu, chiar şi când nu ai fost anunţat că eşti monitorizat. Pentru că asta nu ar fi legal, nu-i aşa…