Distrugem mituri despre mâncare – #IGDLCC E044 #PODCAST

Invitatul de astăzi mai deștept decât mine este Mihai Comșa, diabetolog. Ai ghicit, astăzi vorbim despre diabet, despre cum să îl eviți, despre alimentație și desigur despre zahăr. Nu am probleme cu diabetul nu vă faceți griji, dar nici nu vreau să am vreodată. De aceea încerc să duc un stil de viață cât mai sănătos. Primul pas este alimentația, și de aceea vreau să știu că mânânc cea mai sănătoasă mâncare.

Am ajuns în situația în care încercăm să ștergem cu buretele toate informațiile greșite din ultimii 40 de ani despre mâncare și să reevaluăm ce este cu adevărat nociv și ce este benefic pentru organismul nostru. Cel mai nociv este cu siguranță zahărul.

Se spune că zahărul este mai periculos decât cocaina, într-un fel este corect dacă ne luăm după numărul de persoane care sunt afectate e diabet și nu după efectul său de scurtă durată. Știai că zahărul procesat se regăsește în aproape orice aliment procesat sau semi-procesat? De la bputurile carbogazoase la orice fel de sos, ketchup ori chiar pâine? Ca să nu mai vorbim de mezeluri ori de ”cantitățile industriale” de zahăr rafinat din dulciuri.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.