Despre o ţeapă pură şi simplă!

De când s-a inventat economia de piaţă şi rentabilitatea cu orice preţ, nu cred că a ajuns vreun producător la aşa uriaş grad de nesimţire şi premeditare precum Nokia. Am achiziţionat în decembrie un telefon Nokia N95, în ciuda avertizărilor unor amici că se va decoji şi că se blochează. M-am încăpăţânat să îmi iau internetul cu mine şi aşa am făcut. În schimbul preţului absolut piperat pentru o bucată de plastic, am primit un aparat care nu se înţelege prea bine cu cardurile microSD, adică se mai blochează sau nu le accesează mereu. Se cam fac trei luni şi aştept să înceapă să se decojească spuza asta vişinie, însă surpriză. Nu va apuca să se decojească cel puţin capacul bateriei pentru că… s-a stricat. Într-un mod stupid dar adevărat, clemele extrem de subţiri ale capacului bateriei au cedat şi m-am trezit legându-mi telefonul cu elastic. Mda. M-am săturat repede de elastic şi am pornit să caut în comerţ bucăţica de plastic de 4×5 cm. Un plastic subţire, banal, ineficient. Cât credeţi că poate costa „la băieţi” pe forumuri? Preţurile variază între 25-35 RON şi nu ţi se garantează decât că sunt „identice cu cele originale”. Am cedat nervos şi am pornit să achiziţionez unul. Dau telefon. Nu are. La fel la încă 5 vânzători. Al şaselea simte miros de „fraier” şi mi-o serveşte. O să aibă săptămâna viitoare, dar s-au scumpit că a a crescut euro. De la 35 la 50 RON. Îl trimit… la plimbare… cu sete. În disperare de penibil de situaţie intru totuşi într-un service Nokia. Stau la coadă că aveau pauză de masă, dar aflu că merită. Au capac pe stoc şi costă….. sunet de tobe… 4,5 RON, adică 45.000 lei vechi. Aşa că mă gândesc să bat palma cu Nokia şi să îmi deschid o afacere pe internet, că e plin de „fraieri”.

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

8 Comments

  1. Well…despre Nokia…mie inca imi pare o firma OK. Ce-i drept eu nu ma las convins (nici macar) de instincte sa cumpar un model scump…Ce sa fac…eu doar vorbesc la telefon nu-mi trebuie sa fac web-browsing…

    Cat despre cei care vand diferite nimicuri cu 1000% adaos…parerea mea este ca mai mult de atata nu sunt in stare sa faca…si fiecare pasare pe limba ei piere…

    Sa te tina mai departe…N95-ul…!:)

  2. Nokiile costa mult prea mult fata de ceea ce ofera/”stiu”. Sa platesti in plus doar pentru numele brandului mi se pare un gest, hmmm… de snob (ca sa nu zic mai mult).
    La bani mai putini iti iei un Sony Ericsson cu aceleasi feature-uri.

  3. am avut si eu experiente nasoale cu nokia si de vro 3 ani am gasit un producator mult mai serios, nu dau nume insa doar un indiciu: ei vad componente pentru mere ;)

  4. Hi all! I started this blog maliny as a way to document my own work on different private projects. I will try to be more attentative to your questions. Meanwhile, I must say that I do appreciate you all contributing and helping each other out. To Maria: I agree with Ravi that it sounds like a hardware issue.To Aparajith Guha: I assume you mean that the lock code has been changed from 12345 and you don’t remember the new code. I haven’t tested it but you may want to search the Internet for THE-NOKIA-UNLOCK. It sounds as if it could help you out.Good luck to you both!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.