DELL XPS 13 2018 – Nici un gadget nu este perfect – REVIEW

Și este frumos, mai ales cu acel display Infinity Edge cum îi spun cei de la Dell. Are însă câteva mici neajunsuri, nu poate fi perfect la fel cum nici un MacBook nu este perfect. Dacă ești admirator de Apple acesta este adevărul, și eu sunt dar nu m-am înțeles cu touchbar-ul deloc. Mă înțeleg acum mai bine cu touchscreen-ul pe actualul meu laptop, funcție pe care și acest Dell XPS 13 o are.

Mi-a plăcut dintotdeauna această serie, cel puțin de când au transformat-o cu acest display cu margini foarte subțiri. Există mai multe variante ale acestui laptop, în funcție de configurație și de dimensiunea display-ului. Noi avem modelul recent lansat în 2018 de 13 inci. De reținut, modelul de 13 inci are doar procesor cu voltaj redus, indiferent de anul lansării.

La capitolul configurație stăm bine, un i5 cu 4 nuclee fizice și încă 4 virtuale, acel Hyperthreading de la intel. RAM 8 GB, stocare 256 GB SSD de tip NVME (niște chineză învățată de pe la Radu). Ce trebuie să reții este că acestea sunt SSD-urile foarte rapide.

Perla acestui laptop este display-ul. 4K, 3840×2160 pixeli. Orice se vede impecabil însă cu o limitare la capitolul luminozitate. Fiind un display atât de dens, dacă mai era și foarte luminos bateria era aproape inutilă. Poate doar să îl muți dintr-o cameră în alta. Ecranul este golssy, lucios, tocmai pentru a lăsa cât mai multă lumină să treacă, dar și pentru că este cu touchscreen.

Nu te vei putea juca pe el, e drept, doar dacă nu vrei să cari după tine o carcasă din aceea specială pentru placă grafică pe care să o conectezi la portul Thunderbolt 3. Da, funcționează! Și acel port îl poți folosi și ca USB 3.1, la fel ca celelalte două. Sigur, pe unul dintre ele se și încarcă. Și aici ajungem la încărcător, cel mai mic pe care l-am văzut până acum la un laptop, care, îți poate încărca rapid bateria laptop-ului cam într-o oră și jumătate. Dacă este închis. La fel și un telefon mobil sau o tabletă. Deși nu știu foarte multe tablete cu USB-C.

În concluzie, îmi place, mult. Este un laptop al cărui preț pornește de la 1000 de euro, iar configurația noastră este undeva pe la 1500 de euro. Singurul meu sfat, nu fă rabat la memorie. Ia dacă poți unul cu 16 GB, mai ales dacă vrei să ții multe tab-uri de Chrome deschise pe el. Și eventual dacă vrei să faci și ceva editare foto/video pe el.

Radu a încercat timp de trei zile să facă asta și nu prea a reușit. Asta pentru că noi filmăm în 4K la 50fps și cerințele de sistem sunt destul de mari pentru așa ceva. Pentru clipuri FullHD însă și pentru Photoshop sau Lightroom îl pot recomanda. Merge, și chiar bine. Depinde acum dacă nu vrei să încarci 1000 de poze în programul de editare. Va dura ceva.

Ultimele articole

Articole recomandate

19 Comments

  1. Salut George, poate ar merita o comparatie cu HP Spectre simplu sau x360 13 varianta 2018. Acesta gasindu-se in contiguratii similare, inclusiv ecran 4k chiar pusa si pe generatia anterioara, la un pret mai avantajos.

  2. Salut. Multumim pentru review. Ne place mult laptopul cum arata si configuratia hardware. Problema cu calitatea imaginii camerei web se poate rezolva prin cumpararea unei camera web externe.

  3. Spuneti-mi te rog parerea ta despre boxa portabilă de la Blitzwolf BW-AS1 , ati mai folosit-o, merita sa o cumpăr?
    Mi-a plăcut cum ati prezentat-o.
    Multumesc anticipat.

  4. Am pus in balanta 3 laptopuri: Dell XPS 13, macbook pro 13 si Asus ultrabook pro 15. Pana la urma am ales macbook pro de 13 inch datorita sistemului de operare. Oricat ar fi de bun windows 10 tot are incompatibilitati cu driverele placilor grafice.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.