De la capsulă la energie curată – Cum reciclează Nespresso

Majoritatea celor cu care stau de vorbă despre Nespresso și cafeaua lor în capsulă se miră de utilitatea acestui produs. Mă întreabă dacă folositnd această metodă de preparare a cafelui nu cumva poluez mai mult? Probabil că așa este, dacă arunci acele capsule la gunoi, însă dacă le duci la reciclat și vezi clipul de mai jos vei rămâne surprins de ce se poate obține cu zațul vechi din cele câteva milioane de capsule care ajung la fabrică. Capsula pe de altă parte este din aluminiu, un material care se poate recicla la nesfârșit, cu efort și cu peierderi minime de energie.

Motivul pentru care cafeaua Nespresso vine în capsule este prospețimea. Doar așa poate fi păstrată cafeaua pe termen mai lung, de când pleacă de pe plantațiile din toată lumea până la tine în ceașcă peste trei luni. Partea bună este că acele capsule pot fi înmânate curierului care îți aduce cafeaua proaspătă, pentru orașele unde nu există magazine fizice nespresso. În București cel puțin, dacă îți place să mergi la magazin să alegi singur cafeaua, ia cu tine și punga cu capsule folosite și lasă-le la reciclat.

Ele sunt duse la fabrica de lângă Ploiești, unde fabrica de reciclare cu care colaborează Nespresso, transformă aceste deșeuri în biogaz ce poate fi folosit mai departe pentru producția de energie electrică sau chiar căldură, cum face fabrica de lângă ei, care se alimentează direct cu căldura produsă de procesul de descompunere ale deșeurilor organice.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.