De ce ai nevoie de un purificator și umidificator de aer – Venta LPH60

Aerul este cea mai importantă componentă pentru a trăi. Știi și tu asta, nu mai trebuie să îți explic. Problema cu aerul, cel puțin în București, este că nu e deloc curat. Cam de două ori și jumătate mai murdar decât în Brașov, unde nu am simțit nevoia unui purificator. Umidificatorul pe de altă parte este necesar oriunde ai o sursă clasică de căldură, un calorifer care usucă aerul pe timp de iarnă.

Motivul principal pentru care mă uit la astfel de gadget-uri este Ariana. Nu vreau să strănute și să răcească în fiecare an, de mai multe ori în sezonul rece. Dacă ai copii sigur îmi împărtășești teama. În clipul de mai jos îți explic ce face un purificator de aer bun și un umidificator, pentru sănătatea ta și a copilului tău.

Pe scurt, purificatorul are nevoie de un filtru numit Hepa. Este un filtru foarte dens, ce blochează la nivel micrometric tot praful din casă și în unele cazuri chiar și microbii ce aduc odată cu ei răceala sau gripa.

Umidificatorul menține o umiditate necesară în cameră, mai ales în dormitor pe timpul nopții. Aceasta este necesară pentru ca nasul să nu fie înfundat din cauza aerului uscat de calorifer.

Aceste două elemente pot fi combinate într-un singur aparat cum este acest venta LPH60, care, este gândit pentru încăperi mai mari dar este eficient și într-un dormitor de 20 de metri pătrați. Știu, există și variante mai ieftine, însă pe acesta îl pot recomanda cu căldură, atât ca eficiență cât și ca nivel de zgomot foarte redus. Nemții știu foarte bine ce fac.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 60fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 60fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Ultimele articole

Articole recomandate

33 Comments

 1. Salut George, eu am un purificator Clean Air CA si un dezumidificator Trotec. Sunt curios daca ai încercat purificatorul de la clean Air si daca îmi poți spune cum este în comparație cu acesta.

 2. La alin. 2:
  „… pentru sănătatea TA și a copilului TĂU.”?
  Poate pentru sănătate. Atât, dacă faci referire la familia proprie… sau, sănătatea tuturor, eliminând nuanța de individualism. Că toți contează pe lumea asta! Ce, dacă zici toate câte le zici, cu adresare către toți, nu e mai frumos? Totul e comunicare, în jur, doar știm!
  Să nu fim ca madam Delcă, din mahalaua Bucureștiului. Doar matale ești învățat, domnu’ Buhnici… și vorbești frumos!
  Cu stimă, așteptând moderarea!

 3. Cum să declari că acest model merge mai prost decât x sau y când abia a apărut? Acel comentariu ar trebui șters, probabil e angajat la sharp. Cert e că produsele anterioare venta au o valoare corectă pe piață, le folosim la Muzeul Peleș de ani de zile, nu a avut niciunul nicio problemă. E plină țara asta de oameni urâcioși..
  Eu recomad Venta, sunt ok ca eficiență față de orice am folosit în trecut.
  Laurențiu – Fost Curator – Peleș Sinaia

 4. Salutare George
  Urmaresc cu mare interes prezentari despre purificatoare de aer, umidificatore etc.
  intrebarea mea este daca inainte de acesta prezentare ai facut sau cerut testul cu filtrul de particule?
  Ma intereseaza sa-l pot compara cu purificatorul ProClinic prezentat tot de tine deoarece cei de la AJA (ProClinic ) nu recomanda la ei pe site combinatia purificator si umidificator.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.