Categorii: Auto, Cum aduc o maşină din Germania

DAT Autohus – exagerat de scump, dar bun

As dori daca poti sa imi dai cateva sfaturi, si anume:
-ce parere ai despre DAT AUTOHUS(am vasut ca ai o poza cu ei intr-unul din
articole)?
-merita sa cumperi o masina de la ei?
-nu au masini cam scumpe, fata de alte autohausuri?
-mai sti cumva alte autohausuri similare
-si la astfel de autohausuri se negociaza, si daca trebuie “puricata” si
aici masina?
-alte pareri
Iti multumesc mult, si te felicit cu treaba care o faci cu acest blog.
Astept raspuns.

Răspuns:
Am călătorit de trei ori până în la DAT Autohus în căutarea de maşini bune. Nu am cumpărat niciodată, deşi am văzut pe drumurile patriei multe VW sau Mercedes aduse de acolo. Le puteţi recunoaşte uşor după suporturile plăcuţelor de înmatriculare sau unele stickere mici pe portbagaj. De ce nu am cumpărat? Simplu, pentru că sunt român, preţul.

Oferta lor este întradevăr mare, masivă de-a dreptul. Ai de unde alege la prima vedere, însă pentru luxul de a selecta o maşină pe care să o cumperi dintre alte câteva sute, diferenţa de preţ poate fi usturătoare. Eu am estimat-o anul trecut la cel puţin 10, 15% faţă de sudul sau vestul ţării. Multe dintre maşinile oferite, mare majoritate, provin din parcuri ale unor companii şi de aceea sunt cumpărate en-gros şi apoi vândute en-detail. Cele mai multe au kilometri mulţi peste prima 100.000, însă, cel puţin la prima vedere reali.

DAT Autohus promovează şi un sistem de garantare la 6 luni sau un an al maşinilor, care poate da credibilitate, însă nu cred că dă fuga vreun român la Bockel să îşi ceară dreptul.

Nu îmi plac vânzătorii lor pentru lipsa de flexibilitate. Deşi preţurile sunt mari, ei nu negociază, iar dacă te grăbeşti nu ai de ales. Ei te vor rezolva mâine pentru 150 de euro, deşi ai putea să o faci şi singur în câteva ore.

Una peste alta, nu vă recomand să cumpăraţi de acolo, decât dacă aveţi un buget de peste 15.000 de euro. Oferta lor este variată mai ales peste această valoare pentru că revând în special flote de la firme “spălate”.