Dacia trebuie să ieftinească

Se pare că am creat tensiune mare la Dacia. Ieri, în conferinţa de presă a Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, l-am întrebat pe vicepreşedintele Constantin Stroe când are de gând să facă şi Dacia reduceri. A admis că şi la Mioveni se iau în calcul discount-uri de 5-600 până la 1.000 de euro. Adică vreo 10% din preţul unui Logan. Cumulate cu programul „Rabla” şi finanţări cu dobândă redusă ar aduce un avantaj client de până la 2.000 de euro. Ca să aflu că la scurt timp după această declaraţie, şeful mare de la Dacia Renault, Francois Fourmont neagă posibilitatea unor reduceri.

Părerea mea este că francezii sunt atât de disperaţi să îşi menţină marja nesimţită de profit la Logan, încât nu vor ca românii să afle că este loc de o scădere a câştigurilor fără a intra pe pierderi. Asta ne arată doar cât de hămesiţi sunt cei de la Renault şi că Logan-ul este o maşină vândută la un preţ exagerat.

Ultimele articole

Articole recomandate

6 Comments

  1. Cred ca domnul Buhnici nu a auzit de domnul Ghosn care la sfarsitul lui 2009 trebuie sa aiba ca prim rezultat cea mai mare marja de profitabilitate din Europa, iar proiectele Logan si Sandero sunt principalele arme deoarece au marje de profitabilitate de peste 8% lucru care ii permite sa aiba marje sub 3% pe alte modele gen Megan, Espace, Scenic!
    Chiar si la acest pret Logan este cea mai buna oferta de pe piata asadar nu vad de ce ar trebui ieftinit?! Voi daca ati vinde ceva foarte bine, ati ieftini acel produs?

  2. @Ionut…cand nu se mai vinde , DA! Masina are un cost de productie intre 3000 si 3773 euro . Cum vrei sa o vinzi cu pana la 10.000 eur? Ok , s-a vandut dar s-a umplut tara de ele, fiecare familie , aproape, are un logan. institutiile de stat au fost dotate toate cu loganuri. au scos model nou , s-a vandut si asta . Ca sa scape de stocuri ar trebui macar sa faca o vanzare in rate fara dobanda, fara avans sau un discount foarte mare. Sunt curios cati dintre cei care lucreaza la Dacia au masini aduse din Germania… am inceput sa ne mai luminam si noi…

  3. Salut George,nu stii pe mobile.de s-au ieftinit masinile sau nu,sau sunt ceva sanse anul acesta sa le mai reduca si nemtii putin?M-ar interesa un Golf V,1.9Tdi cu vreo 130de mii de km rulati.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.