Categorie: Auto

FOTO – Dacia Lodgy are bord!

Nu știu cum se face că toate pozele spion cu Dacia apar prima dată pe tot felul de site-uri obscure de prin Franța. Mulțumesc amicilor de pe daciaclub.ro că mi-au atras atenția cu privire la o nouă ”scăpare” menită să ne facă să vorbim despre Dacia Lodgy. O să vorbim pentru că mă interesează Lodgy, iar bordul era un punct sensibil după ”succesele” din Logan și Duster.

Este un pas real înainte. Butoanele adunate de pe 5 alte modele par mai bine legate pe planșa de bord. Aceleași guri de aerisire, butonul de avarie și închiderea centralizată sus, însă sistemul audio este primul efort de a face un bord în pas cu vremurile. Deși arată ca modelele de acum 8 ani la mărci serioase, va fi suficient pentru un post de radio care să bâzâie pe fundal în timp ce vorbești la telefon prin trafic. Sus pe bord se vede un capac pentru un spațiu de depozitare.

Și butoanele cu aspect cromat de la aerul condiționat sunt ceva mai arătoase. Jos avem două suporturi pentru pahare și un mare băț pentru schimbarea vitezelor.

Scaunele sper că sunt ceva mai bune decât cele de pe Logan, iar tapițeria arată mai bine. Pare a fi texturată și de o calitate ceva mai bună. Pe ușă plasticul a primit vreo două culori diferite.

În ritmul acesta, Lodgy s-ar putea să mă convingă să o fac mașină de familie. Mai rămâne să văd prețul, lista de opțiuni de siguranță și mai ales motorizările. Deși mă aștept la aceleași 1.5dci și 1.6 benzină, ambele în diferite variante de putere.