Dacă plătești online câștigi mai mult decât timp (p)

Banii aduc fericirea, mașini scumpe, case bune dar nu-i poți da la schimb pentru timp. Bine, te poți duce într-un magazin de lux și să ceri un Rolex, Tag Heuer sau un Breitling. Dar altfel, cu banii nu cumperi secundele, poți însă să le câștigi făcând toate plățile cu cardul, online și în offline ca să economisești timp.

Cât timp? Ascultă-mă un minut. Plata cu cardul e cu 15 secunde mai rapidă decât plata cash ca și operațiune, iar dacă mai pui la socoteală deplasarea, cozile, nervii….. Statistica spune asta, și știi cum e, viața bate filmul, că în realitate te încurci în bani, domne nu avem rest, blah, blah, blah. Contactless e și mai rapid, și dacă ai și cardul salvat în telefon, e perfect. Bine, visul meu este să pot plăti cu fața mea la magazine, și nu pentru că sunt Buhnici, ci prin face recognition, cu chipul conectat la banca. Chinezii fac deja asta.

Dacă faci două tranzacții cu cardul pe zi, la final de an poți să faci bilanțul: economisești trei ore pe an pe lângă timpul salvat cu evitarea deplasărilor și a cozilor. Poți să compensezi lejer cu cozile de la ANAF, dar hei, așa faci echilibru în univers.

Și hai să-ți mai vând un pont. E și mult mai sigur să plătești cu cardul. Dacă-ți fură cineva portofelul cu bani cash, nici o șansă să-l recuperezi cu toții banii în el. Cel mult o să-l găsești aruncat prin niște tufe la marginea parcului Cișmigiu.

Am și-o poveste cu cardul care mi-a fost clonat la o vizită în Statele Unite ale Americii, acum mulți-mulți ani. Mă-ntorc în țară și ce să vezi. De pe cont îmi dispar mii de dolari. Clona cardului meu a fost folosită într-o farmacie din Los Angeles. Mă gândesc doar cum arată coșul de cumpărături al infractorului: 3500 de pliculețe pentru răceală, 4000 de ibuprofen și alte 6500 pansamente gastrice. Două discuții la telefon cu banca și banii mi-au intrat din nou în cont pentru că am reușit să dovedesc că totul a fost o fraudă. Era imposibil să fiu la cumpărături în State și în România în același timp.

Așadar, cardul este mai bun. Imaginează-ți tot acest traseu de la bancomat de unde scoți banii și apoi drumurile ca să plătești utilitățile. Și cu un portofel gros în buzunarul pantalonilor.

Groupama, sponsorul nostru de astăzi, vrea să te încurajeze să achiți polița de asigurare online, direct cu cardul. Vin sărbătorile de iarnă și ți-ar prinde bine o oră în plus, în care să cauți un cadou frumos persoanelor dragi, decât să stai la coadă sau să găsești un punct de plată prin oraș. Eu mă gândesc doar la traficul din oraș în acea perioadă și nu aș vrea să mă duc până la cel mai apropiat sediu doar ca să plătesc asigurarea.

Plata online este sigură, rapidă, și nici măcar nu ai nevoie sa te loghezi la contul tău din portalul Groupama. Selectezi doar tipul de poliță, numărul ei și suma pe care o plătești iar apoi introduci datele cardului. Atât. În plus, ai șansa să câștigi contravaloarea sumei plătite, în limita a 900 de lei, dacă achiți cu cardul în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2019. Vor fi 10 câștigători în fiecare lună, iar extragerile vor fi pe 4 decembrie și pe 8 ianuarie.

Pont: Eu folosesc un card specific pentru toate plățile online, și mai ales pentru retragerile de la bancomat, separat de cel pe care am majoritatea banilor. Și acesta legat la un cont diferit. Astfel, nu am nici o emoție în ceea ce privește siguranța banilor mei.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.