CURIOSITY 94 – Facebook e acum META, DJI banat în SUA, Birou în Spațiu, BMW iX Testat, DUNE 2021

Bine te-am regăsit la o nouă ediție CURIOSITY unde dezbatem deciziile proaste ale Statelor Unite în ceea ce privește încălzirea globală și cum înlătură progresiv toate companiile din China pentru că îi spionează. Să îți explic. Președintele SUA cedează promisiunile făcute pentru încălzirea globală din cauza a doi senatori, mari fani ai petrolului și cărbunelui. Între timp, FCC se gândește dacă acum e momentul să treacă și DJI pe lista neagră a companiilor care nu mai au voie să vândă produse sau servicii în SUA, și să cumpere componente de la companiile americane.

Facebook își schimbă numele în Meta, doar numele companiei mamă, pentru a promova și mai mult viitorul realității alternative și virtuale, controlat desigur de Facebook. Nu vreau o astfel de realitate în care fiecare trecere de pietoni, perete sau obiect virtual este brănduit și monetizat de Facebook, unde datele mele sunt vândute de sute și mii de ori pe câțiva cenți.

Jeff Bezos vrea să construiască o stație spațială internațională dar comercială. Ar fi o idee bună având în vedere că pe actuala ISS, accesul e limitat la o mână de oameni și la doar câteva țări cu care SUA este prietenă, de voie sau de nevoie. China de exemplu are planuri similare, mai ales că au fost recent excluși de la excursiile în afara atmosferei.

Acestea ar fi știrile ”cap de listă” dar mai avem și alte dezbateri în acest episod pe care te invit să îl urmărești pe YouTube, sau să îl asculți în format audio, mai jos.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.