CuriosITy 54 – Airpods Max, Cybersecurity în România, Procesul Facebook, Starship distrusă, Tesla

Bine v-am regăsit la un nou episod CuriosITy! Astăzi începem cu una dintre cele mai importante știri și îl avem aproape pe Alexandru Nazare, în direct de la Bruxelles care ne va spune ce va face noul centru de cybersecurity al României și cum ne va proteja el pe viitor.

Mergem mai departe cu Dacia Spring pe care Marian a văzut-o și a filmat-o pentru Cavaleria.ro și discutăm despre cum Boston Dinamics a ajuns în posesia lui Hyundai. Ce va face cu el nu știm, însă cu siguranță vor folosi o parte din tehnologia roboților pentru mașinile viitorului. Apropo de roboți, Yandex testează deja roboții de livrare în Moscova. Sper că au cauciucuri de iarnă.

Subiectul cel mai controversat al săptămânii sunt desigur noile căști de la Apple, Airpods Max, și încă nu înțelegem de ce costă 550 de dolari. Poate ne lămurim după ce le testăm, cert este că nu mai sunt în stoc deja așa că mai avem de așteptat puțin.

Apple se ceartă cu Google și Facebook pentru politicile lor slabe legate de intimitatea utilizatorilor, nimic nou aici decât faptul că Facebook se pregătește pentru un proces masiv în care sunt implicate nu mai puțin de 47 de țări. O să fie distractiv de urmărit, ca de fiecare dată.

Da, vorbim desigur și de Tesla și de cât de bun a devenit sistemul de conducere autonomă după câteva updateuri, dar și despre Starship de la SpaceX care a reușit să decoleze și să atingă pragul de zbor inițial, însă acum o adună cu fărașul de pe câmp. Elon Musk reușește să ne atragă atenția în fiecare săptămână cu ceva nou.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.