CuriosITy 26 – Drona de transport, medicamente virus, stick anti 5G și avionul electric

Salutare și bine v-am regăsit la CuriosITy din studio pentru că acasă nu se mai putea. Astăzi avem mai multe subiecte decât de obicei și începem desigur cu lansarea amânată a astronauților NASA cu o rachetă SpaceX. Este un moment de maximă importanță în acest domeniu fiind prima lansare comercială de acest tip. Da, în câțiva ani cel mult se vor vinde bilete ca să ajungi în spațiu cu ajutorul unei rachete SpaceX. Și nu sunt singurii care încearcă, și Richard Branson are tentative, din păcate eșuate, de a trimite rachete în spațiu prin programul Virgin Orbit.

Nu există încă medicamente și mi ales un vaccin pentru coronavirus, nu vă lăsați păcăliți de acest subiect. Poate la mijlocului anului viitor vom vedea ceva, însă și acela nu va fi 100% eficient. Dronele de transport pot căra acum și 150 kilograme pe distanțe scurte și există companii care vin cu proiecte comerciale de acest gen, la fel ca și în industria avioanelor unde am văzut primul zbor cu piloți ai unui avion complet electric. A durat însă doar 15 minute și este greu să depășești bariera tehnologiică a bateriilor așadar kerosenul rămâne la putere mult timp de acum încolo.

Dacă ești de părere că 5G-ul este dăunător poți să îți cumperi un stick anti 5G. Sau puteai, pentru că nu se mai vând de câteva zile. Nu există așa ceva, este o țeapă, iar cei care au dat 300 de dolari pe așa ceva au cumpărat un stick antic de 128 MB și atât.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.