CURIOSITY 109 – Megane E-Tech, AI Terminator, Rusia și Ransomware, Banca din Meta, Rachete pe Lună

Bine te-am regăsit la o nouă ediție Curiosity, un nou număr prim de data aceasta. Avem multe știri interesante din tehnologie, știință și spațiu, dar începem cu cea mai nouă mașină testată de George, undeva sub soarele puternic al Spaniei, Renault Megane E-Tech! În sfârșit avem un Megane Electric pe care și-l dorea toată lumea. Și arată mai bine decât ne așteptam, mult mai bine. Am vorbit despre el în clipul de pe YouTube și urmează și un review complet cu el pe Cavaleria.ro.

Vorbim apoi de AI și despre ce reușim să facem cu ajutorul lui. Putem modifica fețele compozitorilor de acum 150 de ani, putem cerceta și avansa în descoperirile legate de fuziune și de energie cât mai ieftină și le putem reda vocea oamenilor cu defiziențe de vorbire. Asta până când nu își dă seama și AI-ul că are o conștiință și ne trec prin fața ochilor toate filmele Terminator.

Mergem puțin prin zona de VR , AR și XR și ne minunăm cum în scurtă vreme o parte din site-urile pe care le accesăm nu vor mai fi compatibile cu browserele. O să treacă, la fel cum a trecut și Y2K. AMD vine cu procesoare noi pentru laptop-uri care din primele teste sunt mai puternice ca cele de la Intel, și lucrătorii Amazon din SUA fac tot posibilul să se sindicalizeze. Dar Amazon nu îi lasă, ce să vezi.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.