CuriosITy 08 – Legislație Trotinete, Buletin cu cip, Microsoft pierde 250 milioane adrese de mail

Vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, articulat cu o bară în partea din față folosită ca dispozitiv de direcție, a cărui viteză maximă prin construcție este mai mare de 6 km/h, dar nu depășește 25 km/h și care este echipat cu un motor electric. Așa sună propunerea poliției pentru legislația de reglementare a trotinetelor în România. 

Reglementarea lor nu este un lucru rău, le recunoaștem și deci cei care vor conduce ca o… persoană neatentă să poată să fie amendată. În ultimii 3 ani au fost înregistrate aproape 200 de accidente rutiere cu trotinete electrice. 1 deces, 37 de răniți grav și 156 răniți ușor. 

Buletinul se vrea a fi mai mic, cu cip și elemente de identificare biometrice, adică amprentă salvată digital. Pe scurt, așa cum trebuie să fie un act de identitate recunoscut peste tot în lume. Biserica nu are nimic împotrivă, preoții da.

Facebook, Amazon, Apple, Netflix și google au cheltuit mai mulți bani ca niciodata pentru lobby.  Practic joacă politicienii in favoarea lor. Lobby nu înseamnă neapărat șpagă. Ci o convingere mai oficială pentru modificarea/introducerea sau anularea unor legi care pot afecta companiile. Facebook a cheltuit cel mai mult: 16,7 mil, amz 16,1, apple 7,4. 

Microsoft a scăpat datele a 250.000.000 de utilizatori. Eroare în baza de date. Serverul în cauza era unul de suport care conținea informații despre cei care au contactat Microsoft pentru ajutor. Ip-urile și adresele de email erau stocate în plain text. Bine ați venit în 1950. Mai sigure erau pe hârtie.

A, și aici poți urmări sateliții pământului.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.