CUNOAȘTEREA ȘTIINȚIFICĂ VS COMUNĂ – MASTERCLASS COMUNICARE CU PROF. DUMITRU BORȚUN #IGDLCC SPECIAL

Salutare, dragilor! Am avut șansa să stau din nou de vorbă cu profesorul Dumitru Borțun într-un masterclass despre comunicare care mi-a deschis ochii în multe privințe. Știți cum e când crezi că știi ceva, dar apoi vine cineva și îți arată că de fapt abia ai atins suprafața? Ei bine, asta mi s-a întâmplat mie în această discuție fascinantă.

Profesorul Dumitru Borțun este un adevărat maestru al comunicării, iar în acest masterclass, ne-a purtat într-o călătorie fascinantă prin lumea cunoașterii. Am început prin a explora diferența dintre cunoașterea comună și cea științifică, un subiect care pare simplu la prima vedere, dar care ascunde o profunzime uimitoare.

Știți cum spunem noi adesea că avem „școala vieții”? Ei bine, Dumitru Borțun ne-a arătat că, deși experiența de viață e valoroasă, ea poate fi și o capcană dacă nu o completăm cu o gândire critică și o deschidere către cunoașterea specializată. În acest masterclass, am învățat că adevărata înțelepciune vine din a recunoaște limitele propriei noastre cunoașteri.

Una dintre ideile care m-au frapat în discuția cu profesorul Dumitru Borțun a fost cea legată de limbajul de specialitate. Câți dintre noi nu ne-am simțit frustrați când am încercat să comunicăm cu un specialist și parcă vorbeam limbi diferite? Ei bine, în acest masterclass am înțeles că aceste limbaje specializate sunt de fapt chei care ne deschid uși către cunoaștere mai profundă.

Dar să nu credeți că acest masterclass cu Dumitru Borțun a fost doar teorie. Am discutat și despre lucruri foarte practice, cum ar fi cum să ne adaptăm la schimbările rapide din jurul nostru. Într-o lume în care tehnologia evoluează mai repede decât putem noi să ținem pasul, profesorul ne-a oferit perspective valoroase despre cum să rămânem relevanți și bine informați.

Un aspect fascinant al acestui masterclass a fost felul în care Dumitru Borțun a abordat subiectul identității naționale în contextul globalizării. Ca român, m-am simțit provocat să-mi reconsider unele idei preconcepute. Profesorul ne-a arătat cum putem păstra ce e valoros din tradiția noastră, în timp ce ne deschidem către lume și către viitor.

În timpul masterclass-ului, Dumitru Borțun ne-a vorbit și despre importanța educației continue. M-a impresionat foarte mult ideea că, indiferent de vârstă sau de poziție, trebuie să rămânem deschiși la învățare. Acest lucru m-a făcut să mă gândesc la propria mea călătorie în lumea tehnologiei și comunicării.

Un moment memorabil din acest masterclass a fost când profesorul Dumitru Borțun ne-a provocat să ne gândim la propriile noastre prejudecăți și la felul în care acestea ne influențează comunicarea. A fost un exercițiu de auto-reflecție care m-a făcut să realizez cât de important e să fim conștienți de propriile noastre limitări și biasuri.

Am apreciat foarte mult în acest masterclass felul în care Dumitru Borțun a abordat subiectul comunicării în era digitală. Ca persoană pasionată de tehnologie, am fost fascinat să descopăr noi perspective asupra modului în care social media și platformele online ne influențează modul de a comunica și de a percepe lumea.

Profesorul Dumitru Borțun ne-a oferit în acest masterclass și câteva instrumente practice pentru a ne îmbunătăți comunicarea. De la tehnici de ascultare activă până la strategii de construire a argumentelor, am plecat cu un bagaj bogat de cunoștințe pe care abia aștept să le pun în practică.

Un aspect care m-a impresionat profund în acest masterclass a fost felul în care Dumitru Borțun a subliniat importanța empatiei în comunicare. Într-o lume din ce în ce mai polarizată, abilitatea de a înțelege și de a comunica eficient cu cei care au perspective diferite devine crucială.

Către finalul masterclass-ului, Dumitru Borțun ne-a provocat să ne gândim la rolul nostru în societate și la modul în care putem contribui la o comunicare mai bună în jurul nostru. A fost un moment de reflecție profundă care m-a inspirat să-mi reevaluez propria abordare în comunicarea publică.

În concluzie, acest masterclass cu profesorul Dumitru Borțun a fost o experiență transformatoare. Am plecat cu mintea plină de idei noi și cu o înțelegere mai profundă a complexității comunicării umane. Sunt recunoscător pentru această oportunitate și vă încurajez pe toți să fiți deschiși la astfel de experiențe de învățare.

Dacă v-a stârnit curiozitatea această poveste despre masterclass-ul cu Dumitru Borțun, vă invit să ascultați episodul complet al podcast-ului. Veți descoperi o discuție bogată în idei și perspective care vă vor provoca să vă gândiți diferit la comunicare și la rolul vostru în societate.

Și voi, dragii mei, ce experiențe de învățare v-au marcat recent? Cum credeți că putem îmbunătăți comunicarea în societatea noastră? Aștept cu nerăbdare să citesc comentariile voastre și să continuăm această conversație fascinantă despre comunicare și cunoaștere pe care am început-o cu profesorul Dumitru Borțun în acest masterclass remarcabil.

Poți asculta interviul în format audio chiar aici pe blog sau îl poți descărca:

Membrii care ne susțin cu donațiile lor lunare au văzut și acest clip în avans. Mai sunt multe în secțiunea dedicată lor. Toate clipurile pentru membrii de pe YouTube sunt aici!

Devino membru în comunitatea Buhnici.ro pe YouTube și vezi toate podcasturile în avans.- https://www.youtube.com/channel/UCNz5n8PoSGYSwkOH_SMnl2A/join
Urmărește-mă cu @gbuhnici pe Instagram, Facebook, Twitter, TikTok-@georgebuhnici
Montaj: Daniel Ivan – @danielivanm1 pe Instagram

Dacă ești încă aici, poate arunci o privire pe magazinul nostru de gadgeturi, Gadget Boutique – www.gb.ro

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.