Cum trimiți bani din altă țară în 30 de minute (P)

Mai mergi cu taxiul? Mai stai la coadă la poștă și la bancă? Eu nu! Să îți spun și de ce, economisesc timp, iar timpul înseamnă bani!

Primul motiv pentru care nu mai folosesc serviciile de mai sus este foarte simplu, și cu siguranță altul decât cel la care deja te gândești. Prin faptul că folosesc servicii de genul Uber sau Taxify, economisesc timp și nu mă mai doare capul până găsesc un taxi sau îmi primesc restul.

Din același motiv, atunci când îmi e foame comand ceva de mâncare. Durează mai puțin decât să găsesc o masă liberă la un restaurant din apropiere și să și ajung acolo, apoi să aștept până se face mâancarea, să mănânc și să mă întorc și înapoi. În plus, în timpul în care aștept pot să filmez un nou review din stiva de telefoane ”fierbinți” care își așteaptă rândul în studio. Adică cele de mai jos.

Din același motiv nu folosesc decât servicii de curierat și nu poșta. Nu mai spun care că știți și voi. Cel puțin atunci când vreau să trimit ceva, pentru că dacă e vorba de un colet de prin China atunci sunt legat de mâini și de picioare și am și gâtul pus sub ghilotină. Da, acesta este probabil pe locul doi ca timp consumat și nu îți oferă decât stres. Și nici nu mai pot face un unboxing în care am uitat ce mi-am comandat pentru că le-au desfăcut deja ei acolo. Și mi-au și spus ce am în pachet. Halal surpriză!

Și tot din același motiv nu mă duc la bancă decât atunci când nu am de ales. Mai precis atunci când schimb telefonul personal și am nevoie de un nou token digital. Nu mai fac plăți cash decât cu rezerva din portofel iar atunci când am de trimis bani o fac doar prin aplicația de banking.

Ce faci însă dacă lucrezi în afara țării și vrei să trimiți de urgență bani cuiva din România? Sau invers. Cu plățile în afara țării e mai complicat. Comunicarea între băncile din țări diferite este foarte greoaie și necesită un drum atât pentru tine cât și pentru cel care ridică banii, la unul din oficiile acestora. Unde sigur vei sta semnificativ la coadă. Da, știu, alte servicii de transferuri de bani, însă pentru 50 de euro taxa e de ”doar” 7 euro. Și crește exponențial odată cu suma trimisă.

Am încercat cu PayPal, e simplu, îți ia banii de pe card și cândva, probabil în aceeași săptămână ajung în contul de PayPal al destinatarului. Apoi de acolo încă vreo 48 de ore până îi ajung lui pe card. Nici acesta nu îmi convine.

Unul din puținele servicii care întrunesc toate condițiile de mai sus este TransferGo. Asta pentru că metoda de funcționare este mai simplă, tu trimiți banii din contul tău bancar în contul lor din țara în care te afli. Ei dețin conturi în toate țările cu care lucrează, și din acele conturi vor trimite bani către destinatar. Astfel, se scurtează semnificativ drumul lung pe care îl parcurg în mod normal banii.

Costurile sunt fixe în funcție de țară, de la 9 lei dacă vrei ca transferul să se facă în 24 de ore sau chiar 2.99 euro pentru 30 de minute. Atenție, această opțiune rapidă nu este încă valabilă pentru trimiterea banilor din România în altă țară. Doar invers. La oricare din transferuri trebuie să iei în calcul și un comision variabil de 0.6-1.5% pentru schimbul valutar, prezent oricum și la oricare bancă sau instituție de transfer.

Acum, dacă nu ai auzit de TransferGo prima întrebare care sper că îți vine în minte ar trebui să fie: Este sigur? Desigur! Sunt de câțiva ani pe piață și din cele câteva zeci de mii de tranzacții nu a existat una să fie cu probleme. Așa cum spun și ei: “Oferim un serviciu esențial emigranților care muncesc din greu în țări străine și care au nevoie să
trimită bani acasă ieftin, în timp real și în condiții de siguranță. Unii dintre ei fac transferuri săptămânale, prin urmare au nevoie de soluții eficiente.”

Recent au și o campanie similară celor de la Taxify, recomanzi un prieten și atunci când își face cont și face primul transfer de minimum 50 de lire sau echivalentul în altă valută primești un bonus de 20 de lire. Câți prieteni ai pe Facebook? Câți dintre ei sunt plecați la lucru în afara țării:

Întrebare de începător: ai folosit TransferGo? Spune-mi ce părere ai despre ei într-un comentariu mai jos, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Ultimele articole

Articole recomandate

23 Comments

  1. Foarte buna recomandarea. Eu locuiesc in UK și folosesc TransferWise. E creat de cei de la Skype. Au rate de transfer foarte apropriate de BNR în schimb au taxe mai mari decât TransferGo, depinde de ce sumă trimiți. E mult mai convenabil decât TransferGo până în £900 in RON. După suma asta TransferGo devine mai avantajos.

  2. asa ma mancat pe mine in cur sa trimit cu toti japanii astia si securistii de la finante m-au filat si m am pomenit sa platesc cateva zeci de milioane impozit pe numai stiu cati ani, la saltea nene, e cel mai sigur sa moara bibi!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.