Categorie: Ponturi

Cum să îți asiguri scuterul antifurt

salut. AM scuter de cateva zile…si imi tot bat capul cum sa fac sa il leg mai bine deoarece nu il pot tine in casa si nici in scara blocului. Imi poti spune te rog unde pot gasi in obor lanturile de care pomenesti (rezistente la cleste ‘ bot lup ‘ )? Iti multumesc anticipat si astept raspuns pe mail.

Te salut. Lanțurile acestea sunt de găsit pe la Hornbach dar eu le-am găsit în spatele pieței Obor. Îți pun o hartă a locului.
View Larger Map

Cauți prin orice piață “de ruși” lanț sudat, cel mai gros posibil. Mai cumperi un lacăt masiv, cu bolț drept, nu circular, care să fie încastrat în lacăt și astfel greu de prins cu cleștele. Mărcile foarte cunoscute au lacăte scumpe. Mergi pe unul mediu la preț dar masiv. Să nu fie chinezesc dintr-acela gri mat, că cedează la prima lovitură de ciocan. Lacătul trebuie uns regulat ca să nu ruginească de la ploi și noroi și apoi să se blocheze.

Lanțul ar mai trebui îmbrăcat într-un doc gros ca să nu zgârie scuterul pe roți. Îl legi de un copac sau un stâlp mai gros. Să nu te păcălești cu balustradele sau stâlpi de indicatoare, că am auzit și văzut destule situații în care au fost tăiate sau smulse pur și simplu din ciment.

Nu e o soluție perfectă, dar e bine să îi dai de muncă hoțului. Suficient cât să fie atât de complicat încât să se lase păgubaș pe motiv de timp. Lanțul cu cât e mai gros, cu atât necesită un clește mai lung. dacă nu merg cu duba prin oraș, hoții ascund cleștele pe cracul pantalonului. Așadar nu poate fi exagerat de lung. Eu îi suplimentez efortul cu un antifurt pe discul de frânare și încă un lanț antifurt prins pe roata neasigurată deja cu lanțul gros. Știu că sunt paranoic, dar așa am ajuns în sezonul trei cu doar o tentativă de furt, dejucată…

Ajută să îl parchezi într-un loc circulat și luminat. Poți chiar să îl lași la o mică distanță de casă dacă găsești un loc păzit nonstop sau o curte încuiată. Va trebui legat și acolo. Scuterele nelegate sunt săltate și peste garduri de acești veritabili culturiști. Și nu exagerez cu nimic.

Am mai încercat lacăte cu alarmă încorporată de la firma Xena. Se vând și la Piaggio spre exemplu.

Service – Showroom – Depozit
Bd. Nicolae Titulescu nr. 177, Etaj 3, Sector 1
Tel: 031.425.26.82 / 0762.254.477
e-mail: fbila@paneuro.ro, service.bucuresti@paneuro.ro

E vorba de un lacăt cu senzor de șoc care are o alarmă de 110db. Partea urâtă este că de cele mai multe ori nu o vei auzi din casă, dacă nu ai geam spre scuter și te poți alege cu ghivece ori să ți-l fure oricum.

Nu uita că hoții merg de cele mai multe ori pe soluții rapide, la pont sau la plezneală dacă dau peste un proprietar neatent care își lasă scuterul nepăzit chiar și cinci minute.

Nici o metodă nu este perfectă, așa că eu am făcut și o poliță casco. Usturător de scumpă, dar statistica spune că îmi va fi de folos prea curând. Accidentele sunt inevitabile, hoții neobosiți…

Succes.

Rugăminte pentru cititori. Ce alte metode antifurt știți și folosiți cu succes? Poate avem și cititori care au fost furați și ne pot relata modul de operare ca să învățăm din ghinioanele altora…