Cum reciclezi capsulele de cafea Nespresso

Știai că aluminiul se reciclează aproape la nesfârșit? Aproape la nesfârșit.  Iar din aluminiu sunt făcute și capsulele de cafea Nespresso. Și da, acestea se reciclează. Eu le strâng de prin ianuarie, de când ne-am mutat la #casabuhnici și deja nu îmi mai ajung pungile de reciclare care acum vin odată cu pachetele de cafea. Stai liniștit, nu trebuie să speli capsulele sau să le cureți în prealabil. Le arunci direct în punga de reciclare și cel puțin trei săptămâni nu vei avea treabă cu mirosul neplăcut. După aceea nu mai garantez pentru asta, însă poate îți faci timp să treci pe la vre-unul din centrele de reciclare din București. Adică Nespresso Boutique, Calea Dorobanți nr. 210, Sector 1, Punctul de vânzare Nespresso din AFI Cotroceni, culoarul Champs-Élysées și Punctul de vânzare Nespresso din Băneasa Shopping City, la parter.

Cei de la Nespresso și-au propus ca până la finalul anului 2018 să facă disponibile aceste tipuri de puncte de colectare în toată țara și îți recomand să le folosești cu încredere.

La #casabuhnici de exemplu am reciclat toate materialele rămase, ce puteau fi refolosite în alte scopuri, și chiar și acum fac același lucru cu deșeurile. Reciclare selectivă. Da, vei spune că am mult spațiu să le depozitez, și probabil ai dreptate. Dar dacă vorbim doar de capsule Nespresso, nu mai ai o scuză. De aici începe oricum ”pofta” de a fi mai ecologic. Atunci când afli de exemplu că zațul de cafea, cel pe care multă lume îl aruncă încă în chiuvetă și după doi ani cheamă un instalator să desfunde țevile, este o substanță activă ce poate fi folosit pe post de combustibil. Lucru care se și întâmplă în centrul de reciclare de la marginea Bucureștiului pe care l-am și dronat!

Ultimele articole

Articole recomandate

13 Comments

 1. 1. George, cum sa spui ca reciclarea e doar cost? ei chiar nu primesc nici un leu pe acel aluminiu? il doneaza? hai sa fim seriosi.
  2. eu beau cafea in iasi. Nu am punct de colectare. Exista vreun program de incurajare a colectarii capsulelor din provincie? Multumesc

 2. Buna George,
  Ei recicleaza. Da, Nespresso!

  Ai folosit vopsele la casa.
  Am întrebat la Dedeman si la Bricodepot (acum cateva zile) unde pot preda cutiile cu vopsea, lacuri cumparate de la ei din magazin.
  Răspuns: le aruncați la gunoi. Noi nu avem program de reciclare!!!
  + 99% din cunoscuții mei nu recicleaza baterii.
  Îmi amintesc ca a existat prin 2003-2004 o zi pe an in care primaria de sector venea si lua de la capătul străzii chimicalele casnice si electrocasnice.
  Si acum e bine: gunoiul nemenajer (saltele, electrocasnice) se ridica zilnic (de mai multe ori chiar!) dar ce fac cu vopselele si lacurile ?
  Daca ai afla, m-ai ajuta si ai ajuta pe multi altii si mai ales planeta.
  Si la fiecare gaget prezentat spunele oamenilor cum sa recicleze acel lucru (mai ales bateriile!!).
  Ca tot esti cu smartphoanele, vb cum trebuie sa reciclam aceste telefoane. La fiecare postare spune-le (link) cum sa recicleze.
  Am mai multe telefoane vechi si sunt într-o cutie. Unde le pot preda pentru reciclare?
  (mentiune: stau la cativa zeci de metri de sediul Nespresso)

 3. Pai nu este atunci mai efficient energetic sa folosesti doar cafea la in expressor normal? unde ramane doar zat si nu ai nevoie sa mai reciclezi aluminiu ? care daca nu e profitabil mai genereaza si un alt consum energetic suplimentar, necesar reciclarii?
  Stii cum e, reciclam una consumam alta. Poate centrele astea au nevoie de panouri fotovoltaice, sau turbine eoliana :)

 4. Acum câteva luni o colega a venit cu aceasta idee, de colectare selectiva a capsulelor de cafea în vederea reciclări. Cantitatea aruncata era destul de mare; din cei 32 colegii majoritatea consuma cafea. Noi le aruncam într-un recipient suficient de mare pentru câteva sute de capsule din modelul acesta: http://www.cosuri-pubele.ro/recipienti-colectare-baterii-uzate-tipo-20l.html, chiar daca el este destinat colectării de baterii mici.

 5. George, multumesc frumos pentru raspuns. As vrea insa sa stiu unde este mai exact sectia de reciclare. Suntem interesati de achizitia zatului. Ma rpoti ajuta in acest sens? Cei de la centre ne plimba de la unii la altii fara sa ne dea un contact direct

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.