Categorie: GADGET

CUM IEI 10.000 € GRATIS! RABLA PENTRU ELECTRICE

Începând de astăzi, de la momentul publicării acestui material, poți obține 10.000 de euro gratis de la stat pentru orice mașină electrică vândută de nouă, oficial în România. Am făcut această precizare pentru că eu nu mă încadrez, Tesla nu vinde oficial în România. Deocamdată. Sper ca unii dintre voi să fie mai norocoși.

Vrei fotovoltaice aproape gratis? Află despre de pe CaseBune.ro, aici: https://casebune.ro/?p=685

Câte mașini sunt în acest program?

Nu multe, 1500 e numărul total de tichete care se acordă dealer-ului auto de la care cumperi mașina. Deci nu mai ajunge la tine acest tichet ci rămâne la dealer care îți va face reducere de 10.000 de euro din prețul de listă. Adică cu vreo 20.000 de euro din buzunarul tău poți lua un Nissan leaf de ultimă generație aproape echipată la maximum.

Apropo, dacă mai casezi o mașină veche mai primești încă 1500 euro. Așadar maximul pe care îl poți obține este de 11.500 de euro pentru o mașină electrică.

Ce dealeri sunt înscriși?

Toți cei care au în portofoliu un brand care deține mașini electrice. Poți merge la oricare dintre ei, și să îl întrebi, e mai simplu printr-un telefon, ca să afli dacă au în stoc sau pe comandă vreo variantă electrică și să te înscrii pe lista de așteptare. Cu siguranță nu o poți lua din showroom acum.

De unde știm aceste lucruri?

Am mers direct la sursă și am vorbit cu inițiatorul programului Rabla Plus, domnul Cornel Brezuică, președintele Administrației Fondului de Mediu.

Informații complete despre depunerea dosarelor pe site-ul oficial AFM, aici: https://www.afm.ro/vehicule_electrice.php

Pentru cei care nu ai timp să citească sau să vizioneze, podcastul este mai jos: