Categorie: CRYPTO-VINERI LIVE

#Cryptovineri – Ce este Ethereum și ETH 2.0

Nu știu ce făceai tu la vârsta de 19 ani, dar Vitalik Buterin inventa blockchain-ul de crypto numit Ethereum. Asta se întâmpla în 2013. În puțin peste 8 ani, moneda Ether bazată pe acest blockchain a ajuns la o capitalizare de peste 200 de miliarde de dolari. Nu e deloc rău pentru un tip care are acum 27 de ani.

Rețeta succesului nu a fost deloc simplă. Iniția moneda și blockchain-ul aferent a fost privită cu entuziasm de unii pasionați în timp ce tabăra cealaltă o etichetase ca shitcoin. Ba chiar spuneau că este o țeapă. Ether a reușit să demonstreze în timp valoarea ei și a devenit acum a doua cea mai importantă monedă, după Regele Bitcoin.

Dar de unde a plecat totul? În 2013 Bitcoin era văzută ca o metodă de stocare a banilor, cel mult ca o metodă de plată. Buterin însă s-a gândit că tehnologia din spate este mai complexă și poate fi utilizată și în alte scopuri decât banalele plăți. Poveste decurge și mai interesant de acum încolo, iar 2021 este un an foarte interesant pentru Ethereum. Urmărește clipul de mai jos în care îți explic cum se va transforma Ethereum în următoarea perioadă.