CRYPTO-VINERI – Electroneum? Țeapă sau nu?

Salutare și bine v-am regăsit. Crypto-Vineri a revenit și ne-am decis să aruncăm o privire și mai în detaliu asupra acestui domeniu. Vorbim astăzi despre una dintre cele mai noi crypto-monede, despre care desigur se spune că va depăși Bitcoin! Am mai auzit textele asta, la fiecare monedă nou lansată.

Ce este Electroneum?

O promisiune interesantă pentru oamenii de rând, ca noi, care își doresc și ei să aibă o monedă virtuală în portofel. Nu oricine își permite să țină 1 Bitcoin și nu echivalentul în cash, în bancă.

Tehnologia este interesantă, susținută în mod credibil de oameni cu experiență în industrie. Planul lor pe termen lung este bun, să ofere o monedă pentru microtranzacții, sume mici, și posibilitatea de a mina de pe telefon. Sunt 2.2 miliarde de utilizatori de smartphone în lume. Doar eu am la mine vreo 3 constant, deci și mai multe telefoane în piață.

Miroase a țeapă, este?

Nu știm, însă da, miroase. Spun asta pentru că evoluția lui este cel puțin dubioasă. Mai exact:

2 Noiembrie 2017 –    Valoare ETN: 0.09 USD, Volum 40.000 USD

13 Decembrie 2017 – Valoare ETN: 0.11 USD, Volum 7.117.000 USD

7 Ianuarie 2018 – Valoare ETN: 0.19 USD, Volum 44.290.100 USD, Market Cap – 982.425.010 USD

19 Aprilie 2018 – Valoare ETN: 0.022 USD, Volum 1.050.470 USD, Market Cap – 153.524.777 USD

Așadar, părerea noastră este că băieții deștepți au folosit awareness-ul lui Electroneum ca să strângă bani, pe care apoi i-au transformat în Bitcoin, și mai departe nimeni nu știe unde au dispărut. Vorbim de peste 800 de milioane de dolari.

Merită să minezi? Îți spunem noi, am pus la treabă 20 de telefoane cu Android care așteaptă la review. Apropo George, ar trebui să le mai iei la mână și pe acestea.

Apropo, aplicația Electroneum nici măcar nu folosește resursele telefonului ca să mineze, nici măcar baterie prea multă. Trebuie doar să stea conectat în permanență la internet și în funcție de modelul telefonului alocă un anumit hash rate. De la 25 la 40 H/s. Extrem de puțin.

Cele 20 de telefoane au obținut în 72 ore de minat continuu abia vreo 35 de Electroneum. Într-o lună faci vreo 350 de Electroneum. Cu 20 de telefoane.

Prin comparație, un computer cu o placă grafică GTX 1070Ti cu 8 GB VRAM face vreo 500-600 H/s. Adică cât toate cele 20 de telefoane la un loc. Bine, fie, sunt vreo 700 de electroneum în total care valorează 14 dolari. Sigur am consumat de cinci ori mai mult curent pentru asta.

Ultimele articole

Articole recomandate

24 Comments

 1. „Sigur am consumat de cinci ori mai mult curent pentru asta”. Daca tii PC-ul pornit numai pentru asta, sigur nu e profitabil. Dar daca oricum tineai PC-ul pornit pentru alte chestii (muzica, filme, jocuri, office etc.), cred ca orice cent in plus conteaza :)

 2. Un articol facut in graba si cam aiurea. Valoarea maxima a fost chiar si 0.22$; Cat despre mineritul cu 22 de telefoane v-ati facut de ras rau: 1. Scrie clar in termenii si conditiile celor de la Electroneum ca este interzis minatul cu mai mult de un smartphone. 2. Este egal cu 0(zero) faptul ca minati de pe un smartphone sau de pe 999999 smartphone-uri, primiti FIX acelasi numar de ETN, atat timp cat sunt asociate aceluaiasi cont.

 3. De ceva vreme ”minez” Electroneum si eu cu aplicatia de pe 2 telefoane, modele din 2014 si 2015, fac cam 10 Electroneum pe zi. Cu 30 H/s pe ambele. Aplicatia te mai deconecteaza si trebuie sa fii atent sa dai Start Mining, uneori cerand sa pui tara, locatia, internet date sau wi-fi. Daca doreste careva sa faca 7 $ pe luna poate incerca, dar personal nu recomand sa cumperi separat, sa bagi bani multi in aceasta cryptomoneda. Daca tot vrei, cumpara o moneda care prezinta mai multa incredere. Pretul atractiv pe care il are Electroneum acum stiu ca te face sa crezi ca poti face o avere daca o sa ajunga la 1$, dar sfatul meu, nu-ti paria banii pe miracole.

 4. Existà o singurà cryptomonedà (ETN – Electroneum) care are aplicație (doar pt Android momentan) – pe care o instalezi şi „mineazà” (creeazà monede).
  La valoarea de acum, când piața este jos, dacà aplicația merge continuu cam 4 zile – strângeți cam 1$… normal cà nu e mult, dar valoarea creşte cu timpul…unele crypto au crescut de sute sau chiar de mii de ori !!! În câteva zile s-a ajuns de la 60.000 useri la ~ 80.000…
  Minez 24/7, pt cei care nu và descurcați: instalați de pe link applicația, dupà SiGN UP: mergeți jos la „EARN FREE COiNS”, apoi la „ENTER A CODE” pt bonusul vostru:
  A8E89A
  Spor la minat, nu và pierdeți ràbdarea şi HODL!
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.electroneum.mobile

 5. Salutare, George! Sunt mare fan al proiectului CarVertical care isi propune sa dezvolte cu ajutorul blockchainului o baza de date a masinilor second hand din lume. Au deja numeroase parteneriate, iar in curand urmeaza sa lanseze prima varianta a platformei. Ti-as recomanda sa arunci o privire peste whitepaperul lor si poate si un review. E in legatura si cu crypto vineri si cu car vlogul :D

 6. De ce după ce pornesc mineritul pe aplicația de pe telefon după o perioadă se oprește si după mă redirecționează către un website unde trebuie sa aleg tara , de unde folosesc net si ce fel de net folosesc wifi sau date mobile după care pot nuna din nou o perioadă că apoi sa se repete….

 7. De ce dupa ce pornesc aplicatia si incep sa minez dupa o perioada de timp nu mai pot si a sa pot mina din nou ma redirectioneaza catre o pagina web unde trebuie sa selectez tara , de unde folosesc internet si daca folosesc wifi sau date , dupa care pot mina iar o perioada de timp , dupa care se repeta chestia….

 8. Nu conteaza cate telefoane ai daca minezi pe un singur cont. Trebuie facute conturi separate pe fiecare terminal si doar asa se poate multiplica puterea de minare.

 9. Din ce am observat eu, nu se aduna h/s la acele telefoane sa zic. Adica va trb mai multe conturi, incercati sa puneti un telefon pe alt cont vs acele telefoane, sunt chiar curios daca o sa faca tot atat. Nu am atatea telefoane sa incerc si eu :)

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.