CRYPTO-VINERI – Electroneum? Țeapă sau nu?

Salutare și bine v-am regăsit. Crypto-Vineri a revenit și ne-am decis să aruncăm o privire și mai în detaliu asupra acestui domeniu. Vorbim astăzi despre una dintre cele mai noi crypto-monede, despre care desigur se spune că va depăși Bitcoin! Am mai auzit textele asta, la fiecare monedă nou lansată.

Ce este Electroneum?

O promisiune interesantă pentru oamenii de rând, ca noi, care își doresc și ei să aibă o monedă virtuală în portofel. Nu oricine își permite să țină 1 Bitcoin și nu echivalentul în cash, în bancă.

Tehnologia este interesantă, susținută în mod credibil de oameni cu experiență în industrie. Planul lor pe termen lung este bun, să ofere o monedă pentru microtranzacții, sume mici, și posibilitatea de a mina de pe telefon. Sunt 2.2 miliarde de utilizatori de smartphone în lume. Doar eu am la mine vreo 3 constant, deci și mai multe telefoane în piață.

Miroase a țeapă, este?

Nu știm, însă da, miroase. Spun asta pentru că evoluția lui este cel puțin dubioasă. Mai exact:

2 Noiembrie 2017 –    Valoare ETN: 0.09 USD, Volum 40.000 USD

13 Decembrie 2017 – Valoare ETN: 0.11 USD, Volum 7.117.000 USD

7 Ianuarie 2018 – Valoare ETN: 0.19 USD, Volum 44.290.100 USD, Market Cap – 982.425.010 USD

19 Aprilie 2018 – Valoare ETN: 0.022 USD, Volum 1.050.470 USD, Market Cap – 153.524.777 USD

Așadar, părerea noastră este că băieții deștepți au folosit awareness-ul lui Electroneum ca să strângă bani, pe care apoi i-au transformat în Bitcoin, și mai departe nimeni nu știe unde au dispărut. Vorbim de peste 800 de milioane de dolari.

Merită să minezi? Îți spunem noi, am pus la treabă 20 de telefoane cu Android care așteaptă la review. Apropo George, ar trebui să le mai iei la mână și pe acestea.

Apropo, aplicația Electroneum nici măcar nu folosește resursele telefonului ca să mineze, nici măcar baterie prea multă. Trebuie doar să stea conectat în permanență la internet și în funcție de modelul telefonului alocă un anumit hash rate. De la 25 la 40 H/s. Extrem de puțin.

Cele 20 de telefoane au obținut în 72 ore de minat continuu abia vreo 35 de Electroneum. Într-o lună faci vreo 350 de Electroneum. Cu 20 de telefoane.

Prin comparație, un computer cu o placă grafică GTX 1070Ti cu 8 GB VRAM face vreo 500-600 H/s. Adică cât toate cele 20 de telefoane la un loc. Bine, fie, sunt vreo 700 de electroneum în total care valorează 14 dolari. Sigur am consumat de cinci ori mai mult curent pentru asta.

Ultimele articole

Articole recomandate

24 Comments

  1. Buna,

    Eu sunt putin mai sceptica in ceea ce priveste tehnologia din ziua de azi si toate chestiile dubioase care s-au intamplat, dar am o intrebare care ma framanta.Dupa ce ai ajuns la o suma de bani si ii transferi in contul personal, cine imi poate garanta ca datele contului nu pot fi folosite si in alte scopuri?Ideea e ca pare ireal de buna ideea cu transferul banilor in contul personal dupa transformarea lor in valuta dorita, dar datele contului sunt pastrate in baza de date, ca atare poate cineva garanta ca nu te poti trezi cu bani in minus?

    Multumesc!

    • Sistemul blockchain se bazează exact pe asta. Atunci când sute de mii de oameni știu datele contului și ce sumă se află în el, sunt extrem de puține șanse ca cineva să fure ceva fără să fie văzut. E ca și cum pui o masă plină de bogății într-o piață publică și toată lumea de acolo o supraveghează.

  2. salut lume va recomand si va invit in echipa noastra de mineri suntem cei mai buni am investit in moneda electroneum cine vrea sa devina alaturi de noi si sa mineze cu telefonu 78 % la suta si sa primiti un bonus de 1000 de electroneum + in fiecare zi cate 50 electroneum alaturate de cea mai mare echipa adaugati codu in aplicatie codu e EFF368

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.