CRYPTO-VINERI (ăăă. sâmbătă) – Ce este un ICO?

Și desigur, cum te ferești de țepe, pentru că despre asta vorbim în ultima vreme la Crypto-Vineri ediția de sâmbătă. Salutare și bine te-am găsit, astăzi trecem pe listă o parte importantă a acestui domeniu, ICO-urile.

ICO – Initial Coin Offering

Adică metoda prin care niște băieți deștepți, bine intenționați sau nu, lansează noi crypto-monede pe piață. Adică strâng bani pentru a o lansa. Dacă tot acest proces se bazează pe numere și pe oameni, atunci și ei apelează la comunitate pentru a strânge fonduri. Ți se oferă așadar niște token-uri pentru care tu plătești. Ori bani, ori alte crypto-monede deja bine stabilite în piață. Banii respectivi ajung într-un fond de unde echipa ar trebui să lucreze la acea monedă care va revoluționa complet industria. Cam așa spun toate.

ICO False

Problema este destul de gravă. Sunt multe ICO-uri și poți crea rapid unul doar cu niște cunoștințe minime de programare web. Adică un site, o prezentare frumoasă cu niște grafice pe care nu le înțelege nimeni și gata. Atât. Există chiar cazuri reale, Benebit fiind doar unul dintre ele. Un site frumos, o echipă bună de marketing și programatori zero. La final au dat un tun de vreo două milioane de dolari și nu i-a mai găsit nimeni.

Cum să te ferești de țepe?

ICOBench.com și ICOmonitor.io sunt cele două site-uri pe care le folosesc și eu ca să văd unde se îmbină realitatea cu minciuna. Aici vezi aproape orice monedă nouă, evoluția ei, și chiar și referințe clare despre posibile țepe.

O altă soluție rapidă, utilă și sigură este Reddit.com. Comunitatea întotdeauna va arăta cu degetul ICO-urile și monedele cu un semn de întrebare. Nimeni nu vrea să își piardă banii investiți.

A, și dacă vrei să te distrezi și să creezi un ICO în câteva secunde, uite aici soluția: YetAnotherICO.com

Durează câteva secunde să crezi un site nou și să lansezi un ICO.

Ultimele articole

Articole recomandate

5 Comments

  1. Bună. Parcă am fi pe vremea lui Țepeș… Prea mulți care intenționat nu ezita să îți dea Țeapă. Așa cum au apărut FakeNews, orice este posibil… Oricum mulțumesc pt. Informație, fiindcă ne preveniți cum sa ne ferim ca să nu fim păcăliți.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.