CONCURS Fulger: Mozart Rocks

Anunţaţi cât mai mulţi prieteni şi câştigaţi invitaţii de două persoane la concert. Cinci din cei care au anunţat pe cei mai mulţi câştigă.

Trimiteţi dovada pe concurs@wordpress-1106541-3895685.cloudwaysapps.com

Date generale concert
========================
Prezentare sit web : http://www.mozartrocks.ro
Data: 25 iunie 2009
Locul: Sala Palatului
Ora de incepere: 19:00
Format si durata concert: 2 parti de 55 minute cu pauza de 15 minute la mijloc

DETALII CONCERT
=====================
Artisti: Orchestra Nationala Radio , dirijor Tiberiu Soare, dirijorul Operei Nationale Romane
Ghitaristi: George Patranoiu, Remus Carteleanu, Horea Crisovan, Cezar Popescu, Calin Grigoriu, Lupu Cosmin, Claudiu Ursache, Florin Demea
Grup de coregrafie , cor

Link-uri utile:

Situl web oficial al evenimentului : http://www.mozartrocks.ro

Nişte MP3-uri cu câteva din înregistrările din studio

Partea I din Simfonia a V-a Beethoven – Remus Carteleanu

O piesa de Bach cu Marius Rosiu

Concertul din octombrie 2008 de la Bucureşti , Sala Radio
Afişul concertului de la Bucuresti http://sniia.iqm.ro/11-oct/Afis_Mozart_ROCKS.jpg
Poze de la concert : http://picasaweb.google.com/brailateo/MozartROCKS#
Următoarele piese sunt exemple de piese moderne, orchestrate pentru orchestră simfonică
Cover Malmsteen – Amberdown : http://www.youtube.com/watch?v=dVhOv9sIOF8
Cover Jeff Beck – Cause we’ve ended as lovers : http://www.youtube.com/watch?v=72Pws10WdeQ
Bis-ul de la final, Pink Floyd : http://www.youtube.com/watch?v=9YqSqs5cH_o

Concertul din decembrie 2008 de la Timişoara
Clip video cu piesa de deschidere,  Mozart , Uvertura la Nunta lui Figaro
Poze de la concert : http://picasaweb.google.com/brailateo/MozartRocksTimisoaraConcert

Concertul din 2006 de la Brăila
Poze de la concert : http://sniia.iqm.ro/6-dec/concert/
Afişe şi invitaţie : http://sniia.iqm.ro/6-dec/afis/
Ecouri din presa scrisă: http://sniia.iqm.ro/6-dec/presa/

Comunicat de presa:

Mozart ROCKS – Un show românesc pentru toate gusturile !

Bucureşti – 25 iunie 2009 – V-aţi închipuit cumva cum ar putea să sune „Uvertura la Nunta lui Figaro” cântată cu orchestra simfonică şi având ca instrument solist o chitară electrică de rock? Dacă nu aţi auzit încă aşa ceva, aveţi acum ocazia să fiţi prezent la un eveniment cultural de excepţie prin abordarea sa îndrăzneaţă. Un produs autentic românesc, 100% original, promovează în concertul de la Sala Palatului nu mai puţin de 8 chitarişti români de rock într-un show de excepţie, apreciat deopotrivă de iubitorii muzicii clasice dar şi de cei mai obişnuiţi cu sonorităţile unui riff cu “distors”. Bach, Beethoven, Bizet şi bineînţeles Mozart vor sta alături de piese moderne celebre într-un spectacol plin de muzică, lumini şi alte surprize pe care-l veţi tine cu siguranţă minte.

* * *

Istoria concertelor de tip „Mozart ROCKS” a început din anul 2006, în 6 decembrie, de ziua patronului spiritual al oraşului Brăila, Sf. Nicolae, iar în 15 august 2007 de zilele Brăilei. Ambele concerte au fost sponsorizate integral de către Primăria Brăila şi Consiliul Judeţean Brăila.

Particularitatea şi noutatea acestor concerte îl constituie prezenta în spectacol a acestor tineri şi talentaţi chitarişti de muzică rock care interpretează împreună cu orchestra simfonică piese clasice celebre, realizând la chitara electrică improvizaţii în stilul si armonia partiturilor originale, dar pe alocuri cu nuanţe şi sonorităţi specifice instrumentului şi influenţelor moderne.

Ineditul asocierii unor sonorităţi viguroase ale chitarelor electrice cu armoniile clasice ale unor piese cum ar fi „Eine Kleine Nacht Musik” de Mozart sau a Simfoniei a V-a de Beethoven au darul de a aduce în sala de spectacol, pe lângă publicul clasic, un mare număr de tineri, reunind mai multe generaţii de melomani într-o sărbătoare a muzicii, a bucuriei.

Rolul acestor concerte, aşa cum îl vedem noi, este dublu, şi anume în prima instanţă de a realiza o formare a tinerei generaţii în sensul apropierii de muzica universală într-un mod accesibil şi în al doilea rând de promovare a ideii de valoare şi virtuozitate în actul muzical de calitate care nu se poate obţine decât prin muncă şi dedicaţie.

În anul 2008, “Mozart ROCKS” a fost prezent la Bucureşti pe 11 octombrie la Sala Radio, unde a concertat Orchestra Naţională Radio, condusă de tânărul şi impetuosul dirijor al Operei Naţionale Române, maestrul Tiberiu Soare, împreună cu 6 chitarişti rock.

Pe 21 decembrie 2008, timişorenii au avut plăcerea să se bucure de armoniile inedite din concertul susţinut de Orchestra Filarmonicii “Banatul”, condusă de maestrul Gheorghe Costin, concert făcut cadou timişorenilor de către Primarul Gheorghe Ciuhandu, fiind difuzat pe reţeaua televiziunii prin cablu în noaptea Anului Nou după miezul nopţii.

Imaginile prezente pe situl web oficial al evenimentului, http://www.mozartrocks.ro ne promit pentru concertul din 25 iunie din Bucureşti, Sala Palatului, un spectacol inedit, de mare ţinută artistică şi pentru toate gusturile.

Ultimele articole

Articole recomandate

14 Comments

  1. Intradevar „sa vad si sa nu cred”. Nu am foarte putin anisori la bord si nu cred ca am castigat vreodata ceva. Really cool – ca sa zic asa. Dau din cam in semn de recunostinta si dam fata in fata maine la intrare.

  2. Buna ziua….

    Cum pot sa mai concurez si eu imi doresc mult sa merg la acest concert,sunt o mare iubitoare de muzica clasica…sunt curioasa cum se imbina cele doua stiluri

  3. Buna ziua….

    Cum pot sa mai concurez si eu imi doresc mult sa merg la acest concert,sunt o mare iubitoare de muzica clasica…sunt curioasa cum se imbina cele doua stiluri…
    Multumesc,

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.