Comparativ cameră foto Galaxy S6 / Note4 / iPhone 6 Plus / Nexus 6

S6Note4iPhone6PlusNexus6

Sunt sigur că mulți dintre voi așteptați să spună cineva care e diferența dintre camera foto a lui Galaxy S6 în comparație cu alte dispozitive de pe piață. Suntem conștienți de faptul că în prezentarea de lansare a fiecărui telefon în parte, au fost alese cadre și situații favorabile acestuia.

Nu spune nimeni în cadrul evenimentului că pozele nu sunt editate, ci scoase direct din telefon. Pentru că sunt. Și sunt făcute de un profesionist care știe ce trebuie să pună în valoare la acea cameră foto. Ce setări să folosească, în ce unghi și poziție să facă pozele, la ce nivel de lumină să le facă.

Noi am ales o altă abordare, am scos cele 4 telefoane, Galaxy S6, Note 4, iPhone 6 Plus, Nexus 6 la fotografiat. Din aceeași poziție, în același unghi, în același loc, în același moment. Ba mai mult, cu setările pe Auto, așa cum le folosește toată lumea. Am vrut să vedem diferențele reale ale camerelor foto în același context în care sunt folosite de 98% dintre utilizatori. Sigur, mai sunt acei 2% care instalează alt software pentru camera foto și fac setările manual pentru că au lăsat DSLR-ul acasă. Era prea greu.

Mai jos sunt pozele copiate direct din telefoane, fără editare, fără compresie, nici măcar un crop nu le-am făcut. Le puteți mări, analiza, compara în ce fel doriți voi și apoi reveniți cu impresiile voastre, aici pe blog.

SAMSUNG GALAXY S6

 

SAMSUNG GALAXY NOTE 4

 

IPHONE 6 PLUS

 

GOOGLE NEXUS 6

Ultimele articole

Articole recomandate

46 Comments

  1. Salut,domnul George vreau sa va intreb daca acest samsung galaxy S6 este bun? Vreau sa spun daca merge bine,daca pozele sunt facute bine(au claritate) si daca merge bine in jocuri ?

  2. La prima vedere pozele de pe samsug par mai interesante deoarece saturatia si nivelul de negru sunt mai accentuate, lucru care tind sa cred ca este facut automat de telefon pt. a impresiona. In schimb, daca e sa luam lucrurile altfel, intr-un mod mai profesional, zic eu, un ochi avizat va prefera intodeauna imaginea de pe un iphone care nu este atat de senzationala la prima vedre dar este reala si plata. Cine vrea sa o editeze poate sa o faca foarte bine si la final le va bate pe toate la aspectul „prima vedere”. As putea sa fac spre exemplu o paralela vorbind despre camerele video semiprofesionale si cele profesionale. Daca ar fi sa luam 2 camere una profesionala si una semiprofesionala, asemanatoare ca aspect si marime, ochiul neavizat va spune intotdeauna ca prefera imaginea de pe cea semiprofesionala. Oare de ce ? Este vorba de marketingul care influenteaza foarte usor clientul fara cunostinte in domeniu.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.