Comparativ cameră foto Galaxy S5 / Galaxy S6 / HTC One M9 / iPhone 6 Plus / Xperia Z3

Comparativ camera foto Galaxy S5 Galaxy S6 HTC One M9 iPhone 6 Plus Xperia Z3

HTC One M9 este cel mai nou smartphone care intră în clubul select al telefoanelor cu cameră foto bună. Vorbim desigur de telefoane ce au maxim un an de la lansarea lor. Așa e frumos nu? Să compari mere cu mere. Acestea sunt așadar cele mai performante dispozitive dar și cele care „văd cel mai bine” prin senzorul de rezoluție mare de pe spate. Așa cum am procedat și la primul comparativ, toate pozele sunt făcute cu setările automate, fără nici un fel de filtre sau modificări ulterioare, pentru a putea fi comparate cum trebuie. Este practic modul în care vor fi folosite de 99% dintre utilizatori.

Dacă vă întrebați de ce lipsește HTC One M8 din această comparație… ei bine camera acestuia este undeva în clasa de mijloc. Nu a plătit bilet pentru loja VIP așa că nu l-am putut lăsa în sală. Unii dintre voi au cerut includerea lui Z3 în comparativ. Este aici, însă după cum puteți observa, pălește puțin în fața lui S6 și a lui iPhone 6 Plus. Trebuie să luați în calcul și faptul că diferențele dintre imagini sunt destul de mici. Dacă le priviți pe un monitor mai vechi de 3 ani, sau pe un laptop cu rezoluția de 1366×768, șansele să observați aceste diferențe sunt din nou destul de mici. Dacă vrei să compari mai atent pozele, click dreapte pe fiecare imagine după ce o deschizi și „Save As”. O va downloada la mărimea inițială.

Pozele sunt făcute după cum urmează:

Primele trei imagini, cele cu Ateneul Român, florile și cu banca din parcul respectiv nu au beneficiat de lumina soarelui, aceasta fiind filtrată de nori. Aș putea spune că e cea mai bună lumină.

Poza cu porumbeii a prins deja soarele pe jumătate ieșit din nori.

Pozele 5,6 și 7 sunt făcute la fel, jumătate la umbră, jumătate la soare. Se pot observa diferențele de focalizare și redare a luminii puternice în jumătatea de sus a imaginii.

Pozele 8, 9 și 10, cele cu HDR și fără, sunt făcute în lumina directă a soarelui, condiții destul de dificile pentru orice cameră foto, fie ea și un DSLR.

Poza 11, cea cu bicicleta, este făcută la interior, în holul apartamentului, unde lumina se strecura doar pe un singur geam al unei camere.

Ultimele două imagini, 12 și 13 sunt detalii și macro, într-o cameră cu două geamuri mari, tot la lumină naturală.

SAMSUNG GALAXY S5

 

SAMSUNG GALAXY S6

 

HTC ONE M9

 

IPHONE 6 PLUS

 

SONY XPERIA Z3

Ultimele articole

Articole recomandate

39 Comments

 1. Buna George! As vrea sa stiu care este părerea ta in următoarea situatie…sunt adolescent si vrea un telefon mai mult pentru gaming cu o camera foto buna ( si pe fata) care sa nu depaseasca pretul de 1600 de lei…undeva in zona aceea….ce îmi recomanzi?? GALAXY S4, GALAXY A5, IPHONE 5S, Z3 ( COMPACT), LG G3?
  Multumesc anticipat !

 2. Salut , nu stiu de ce tot insisti George cu camerele lui IPHONE 6 plus si a altor terminale din acest top , dupa parerea mea si dupa un zoom pe ecran mare , camera lui Z3 mi se pare cea mai performanta , priveste claritatea pozei cu bicicleta , in poza 8 poti vedea foarte clar numarul masinii parcate , a SKODEI Fabia alba , pozele au lumina naturala , fara culori suprasaturate …eu cred ca este cea mai buna camera de pe piata pentru un telefon normal , nu pentru un telefon creat special pentru camera , gen LUMIA , o zi buna

 3. Salutare, urmaresc cu mare interes acest blog. Am vazut acest articol pe care eu personal l-am apreciat. Am facut insa un test cu pozele postate pentru a-mi face propria mea parere. Am luat ca poza de referinta prima poza unde, de departe Galaxy S5 a avut cel mai bun nivel de detaliu in poza full screen. Concluzia, nu tot ce este nou trebuie sa fie si cel mai bun. In continuare Galaxy S5 este un telefon bun cu o camera mai mult decat decenta.

 4. Lg g4.are dupa părerea mea este pe locul 2 din punct de vedere al camerei primul fiind galaxy s6 .au acelaşi senzor dar cel de la galaxy este mult mai bine optimizat.g4 face poze bune noaptea (cele mai bune) eşti deacord george mulţumesc .eşti foarte bun în ceea ce faci

 5. Sincer tot ceea ce faci e pur marketing. Iphone 6 mai bun ca z3??? Am avut de a face cu acceste telefoane . unde e meizu mx4 sau mx4 pro. Nu sunt promovate din lipsa %? De multe ori uita sa precizezi anumite puncte esentiale baterie rezolutie etc. Daca tot reproducem ceva ,macar sa reproducem bine.

  • Salut, Constantin. Poate ar fi trebuit să știi că Meizu nu sunt importate oficial în România. Acum, nu zic că nu sunt telefoane bune, dar de ce să le recomand dacă noi nu avem un service oficial Meizu?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.