Categorie: GADGET

Comparativ cameră foto Galaxy S5 / Galaxy S6 / HTC One M9 / iPhone 6 Plus / Xperia Z3

Comparativ camera foto Galaxy S5  Galaxy S6  HTC One M9  iPhone 6 Plus  Xperia Z3

HTC One M9 este cel mai nou smartphone care intră în clubul select al telefoanelor cu cameră foto bună. Vorbim desigur de telefoane ce au maxim un an de la lansarea lor. Așa e frumos nu? Să compari mere cu mere. Acestea sunt așadar cele mai performante dispozitive dar și cele care „văd cel mai bine” prin senzorul de rezoluție mare de pe spate. Așa cum am procedat și la primul comparativ, toate pozele sunt făcute cu setările automate, fără nici un fel de filtre sau modificări ulterioare, pentru a putea fi comparate cum trebuie. Este practic modul în care vor fi folosite de 99% dintre utilizatori.

Dacă vă întrebați de ce lipsește HTC One M8 din această comparație… ei bine camera acestuia este undeva în clasa de mijloc. Nu a plătit bilet pentru loja VIP așa că nu l-am putut lăsa în sală. Unii dintre voi au cerut includerea lui Z3 în comparativ. Este aici, însă după cum puteți observa, pălește puțin în fața lui S6 și a lui iPhone 6 Plus. Trebuie să luați în calcul și faptul că diferențele dintre imagini sunt destul de mici. Dacă le priviți pe un monitor mai vechi de 3 ani, sau pe un laptop cu rezoluția de 1366×768, șansele să observați aceste diferențe sunt din nou destul de mici. Dacă vrei să compari mai atent pozele, click dreapte pe fiecare imagine după ce o deschizi și „Save As”. O va downloada la mărimea inițială.

Pozele sunt făcute după cum urmează:

Primele trei imagini, cele cu Ateneul Român, florile și cu banca din parcul respectiv nu au beneficiat de lumina soarelui, aceasta fiind filtrată de nori. Aș putea spune că e cea mai bună lumină.

Poza cu porumbeii a prins deja soarele pe jumătate ieșit din nori.

Pozele 5,6 și 7 sunt făcute la fel, jumătate la umbră, jumătate la soare. Se pot observa diferențele de focalizare și redare a luminii puternice în jumătatea de sus a imaginii.

Pozele 8, 9 și 10, cele cu HDR și fără, sunt făcute în lumina directă a soarelui, condiții destul de dificile pentru orice cameră foto, fie ea și un DSLR.

Poza 11, cea cu bicicleta, este făcută la interior, în holul apartamentului, unde lumina se strecura doar pe un singur geam al unei camere.

Ultimele două imagini, 12 și 13 sunt detalii și macro, într-o cameră cu două geamuri mari, tot la lumină naturală.

SAMSUNG GALAXY S5

 

SAMSUNG GALAXY S6

 

HTC ONE M9

 

IPHONE 6 PLUS

 

SONY XPERIA Z3