Categorie: Auto

Citroen C4 1.6HDI şi alte ţepe

Buna George,
Sunt Raul din Cluj si as vrea sa iti cer un sfat in cumparatul unei masini second. Am un buget total de 5500 euro si imi doresc un citroen c4 diesel 1.6. 2 sau 4 usi imi plac amandoua dar sa nu fie alb.
Am fost la Bucuresti weekendul trecut si am studiat targul din Vitan dar si ceva targ mediatizat si pe la tv dar cam slabut: tash.ro de la baneasa. In final am vazut un anunt pe net la un c4 coupe albastru 2007 58000km 1.6hdi 110 cai – 5000 ultimul pret + taxa inmatriculare 400 ma incadram perfect. Se oferea garantie 6 luni vanzatorul fiind miniparc auto. Aducea masini din Franta de la licitatii cu carte service si tot.

Baiatul parea serios si ca aspect si cum vorbea si tot. Inspira incredere la prima vedere. Totusi pentru a fi sigur de ce fac m-am hotarat sa fac un test la citroen.
Ei au zis ca totul e ok masina nu are nici o problema mecanica. insa am descoperit cu stupoare kilometrajul real care era cu 100.000 mai mare decat cel comunicat de vanzator. 100.000 !!!!!
Asadar masina din 2007 avea in jur de 170.000 km in 3 ani. Am fost dezamagit si am plecat trist de la Bucuresti gandindu-ma daca peste tot e asa.
Vreau sa te intreb daca din ce stii tu c4 sunt ok ca masini, cum sunt ca intretinere si daca am procedat corect ca nu am cumparat-o? Ce crezi?
Merci si poate ai timp sa imi raspunzi 2 randuri
O zi faina
—–
Concluziile mele: am aflat ca masinile din franta cumparate la licitatii au multi km si au apartinut firmelor ( si nu doar cele albe) si ca inclusiv cartea service era falsa fiind facuta pe cei 58000km.

Răspuns:
Raul, trebuie să te felicit pentru că ai procedat ca la carte. Dacă nu verificai maşina, ai fi putut să te trezeşti că ai dat banii pe o maşină de produs pagube. Motorul de 1.6 diesel este foarte prost. Dacă a ajuns la 170.000 de km fără injectoare sau pompă de injecţie schimbate este o minune. Urmează apoi să cadă ambreiajul cu placă de presiune şi rulment. Unde mai pui şi volanta. Aşadar, după ce dai pe maşină un pumn de bani, mai pui în primul an cel puţin 1.500 de euro ca să o repari cu piese din dezmembrări. Mai bine pas. Eu aş da banii aceştia avans la o maşină nouă cu o rată de vreo 100 de euro. Aşa sunt sigur că am garanţie. Şi să nu fie diesel. Nu mai merită.