Cine ne protejează de hackeri – CERT – Dan Câmpeanu – #IGDLCC E059 #PODCAST

Orice țară are nevoie de o instituție care să protejeze infrastructura cibernetică. O descriere mai simplă este organizația care ne protejează de hackeri dar nu este tocmai corectă.

CERT.ro este Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică. Acesta este site-ul unde poți să intri în fiecare săptămână ca să afli informații actualizate despre potențialele atacuri sau tentative care te privesc pe tine ca utilizator. Cum ar fi de exemplu campania frauduloasă care promite subiectele la bacalaureat contra sumei de 100 de lei. Da, este o țeapă.

Îl avem astăzi alături de noi pe Dan Câmpeanu, directorul general al CERT.ro, un gamer din pasiune și un om foarte bine documentat despre problemele cibernetice ale țării. Mult mai documentat decât mine. Îl las așadar pe el să vă povestească despre atacurile cibernetice și despre cum nu trebuie niciodată să plătești o răscumpărare online.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

  1. Am impresia că George nu face research inaintea unei astfel de discuții. Erau multe întrebări care ar fi generat răspunsuri unice, interesante. In loc de asta parcă a discutat cu administratorul sau de rețea.
    Nici măcar activitatea si domeniul de competență nu a reușit să le lămurească.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.