Cine este Lycamobile și cum funcționeză

Cine sunt Lycamobile și de ce vorbim despre ei?

Pentru că au venit oficial la noi în țară și vor oferi servicii de date, voce și SMS-uri pe tot teritoriul României totul sub forma cartelelor PrePay. Nu îți faci abonament, ci plătești din start ce îți propui să consumi. Mi se pare o alegere înțeleaptă mai ales atunci când ești mai frugal și îți monitorizezi cu atenție cheltuielile. 

Dar, de ce mi se pare atât de cunoscut Lycamobile?

Poate mai știi poveștile cu cei care plecau din țară pe vremuri și își luau o mega țeapă pentru că nu citeau termenii și condițiile Roaming-ului, și deși aveau conversații scurte și probabil câteva mailuri și poze trimise pe mail, se trezeau cu o factură de sute de euro pe care erau nevoiți să o plătească. Citește întotdeauna termenii și condițiile înainte să te înhami la ceva.

Salvarea lor era de obicei în birourile Lycamobile, unde plăteau și dădeau telefon în țară la prețuri mai rezonabile, pe fix. Da, Lycamobile există dinaintea telefonului mobil și probabil de pe vremea aia ai auzit de ei. Apoi a venit internetul, și rețelele mobile 3G și 4G și a dispărut și roaming-ul în Uniunea Europeană. 

Bine, unele țări.. Și aici mă uit pe sub sprăncene la Marea Britanie nu și-au dorit prietenie pe termen lung, și acum vor suporta consecințele. Le suportăm și noi, sub forma roaming-ului care va reveni într-o formă sau alta. Vrei să fii independent plătești mai mult la orice, inclusiv la internetul care trece pe la tine prin curte.

Și Lycamobile s-au adaptat pe parcursul vremii și au oferit servicii de comunicare bune pentru cei care nu vor să se mândrească ca noi cu cele mai rapide viteze de internet și cel mai mare trafic de date.

Ce este de fapt Lycamobile?

Un operator de tip MVNO, Mobile Virtual Network Operator. Este o companie ce folosește rețelele actualilor operatori și cumpără de la ei în bulk, miliarde de minute și Megabytes de internet pe care le revinde sub forma unor pachete foarte mici. Modelul de business îi permite așadar și prețurile uneori mai mici decât cele din piață dar și o flexibilitate mai mare.

Practic au creat o rețea de tip VPN peste cea fizică, prin care distribuie pachetele create de ei. Momentan, la noi folosesc rețeaua celor de la Telekom și văd că 4GG-ul e aproape peste tot. Voi puteți să îmi spuneți însă dacă merge bine sau nu internetul mobil la Telekom.

Cum te ajută pe tine o cartelă Lycamobile?

O poți folosi în tabletă, în laptop (eu am de exemplu slot de SIM într-unul din ele și poate o să îmi pun o cartelă în el, vreodată.). Sau poate ai un telefon secundar cum are Radu și face doar poze cu el. Pune un SIM ieftin cu un pachet minim de date, preplătit pe 12 luni și cu siguranță nu îți vei pierde telefonul. Sau poate pentru tableta celui mic, ori pentru un tracker de GPS pentru cățel, ori pentru mașină dacă ai așa ceva. 24 de euro pe an înseamnă 2 euro pe lună, cu un trafic de 5GB și un bonus Nelimitat cu steluță de vreo 50 GB e arhisuficient pentru aplicații reduse de consum, chiar și pentru mașină. Nici eu nu consum atât de multe date în mașină deși aș putea să mă uit și la Netflix pe ecranul ei.

Cum îți iei cartelă de la ei?

Intri pe site și o coanzi gratuit de acolo.Bagi adresa ta, numărul actual de telefon și îți vine în câteva zile acasă. Apoi intri tot pe site ca să o încarci cu credit, sau poți să faci asta direct de pe site. Îți recomand să o faci acasă, ca să îți poți alege de exemplu un abonament preplătit pentru o perioadă mai lungă. Dacă îl iei pe un an de exemplu e cu 32% mai ieftin. 

Apropo, mi se pare tare că au în pachet toate tipurile de SIM posibile, chiar și cele vechi pentru telefoane foarte vechi. Procesul este bine explicat în fluturașul cartelei și mai multe detalii găsești la ei pe site.

Un alt exemplu, Cu cartela ROMÂNIA MEGA, de 7 euro (acum la promoție la 3,5 euro când comanzi SIM nou), ai internet nelimitat, 250 minute internaționale pe mobil către Franta, Germania, U.K., Ungaria, Italia, Spania, minute naționale nelimitat, sms-uri naționale nelimitat, 2000 minute internaționale pe fix sau in retelele Lycamobile din 24 de țări (inclusiv Marea Britanie), internet in Roaming SEE (5 GB).

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

  1. Servicii de rahat. Anul trecut am cumparat de la ei o cartela la care promisiunea era de valabilitate de un an, daca incarc de-odata toata suma la activare. Dupa 3 luni s-a blocat si serviciul de clienti imi spune ca trebuie sa reincarc. Mincinosi, hoti, semnal slab spre inexistent.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.