Challenge Accepted – O provocare pentru hackeri (P)

Dacă mă urmărești de ceva vreme știi că îmi place să mă implic și să promovez inițiative legate de tehnologie. Mai ales cele despre programare. Astăzi am pentru tine o veste bună, însă implică puțină mișcare dacă nu ești din Cluj. Asta pentru că acolo se întâmplă totul, între 20-22 aprilie. Dacă ești pasionat de programare, ai experiență din belșug sau pur și simplu vrei să te implici în alt fel și să urmărești evenimentul ai timp să te pregătești până atunci și să eliberezi calendarul de întâlniri.

Hai să îți spun mai în detaliu despre ce este vorba. Evenimentul este o competiție organizată de Școala Informală de IT și se află la a patra ediție. Sunt așteptați 100 de hackeri, pentru care avem 10 mentori și pregătim 25 de echipe. Nu te speria de concurență, poate ești mult mai bun decât ei, nu ai de unde să știi până nu ajungi acolo.

În prima etapă, participanții au la dispoziție 48 de ore pentru a gândi soluții simple la provocările puse în joc. Acestea pot fi de orice fel, atâta vreme cât țin de programare. De aceea Școala Informală invită orice companie sua ONG, instituții sau asociații profesionale să prezinte concret problemele cu care se confruntă astăzi. Peste 100 de programatori vor lucra să le rezolvecu ajutorul tehnologiei.

La capitolul programare se va lucra pe platforme de tip JAVA, Android, iOS, C#, JavaScript, BigData, Machine Learning, Cloud, IoT Sensors (Raspberry Pi, Arduino). Dacă ești programator știi deja că te interesează unul dintre domeniile de mai sus. Pe scurt, cam asta spun ei:

”Căutăm să găsim acele soluții care vor avea impact pozitiv semnificativ în viețile oamenilor. Iar aceste soluții, de multe ori, sunt mai simple decât par la început. În plus, pe lângă experiența efectivă pe care participanții o vor dobândi prin acest exercițiu, ne dorim să scoatem cât mai multe produse în față. Să le vedem puse în practică – că își îndeplinesc rolul de a rezolva cel puțin o parte dintre provocările cu care ne confruntăm și noi, dar și cei care activează în comunitatea noastră – în domeniul medical, în educație, și în zona socială.”

Ce trebuie să faci? Păi, cum spuneam mai sus, înscrie-te pe site-ul organizatorilor, aici: http://challenge.scoalainformala.ro/ ca programator, mentor sau participant și cele mai reușite propuneri au șansa de a trece într-o fază de incubare pentru a lansa produsele pe piață.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

2 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.