Centrul Bucureștiului? Mai rău ca la periferie.

”Dom’le, eu stau în Rahova dar la mine e lux pe lângă ce e aici la dumneavoastră!” Vorbe din gura unui taximetrist mucalit care m-a făcut șah-mat. Am ajuns la capătul răbdării…

Am stat în București în vreo opt locuri până azi. M-am mutat de la unul mai nebun la altul. Am găsit însă de vreo trei ani proprietarul perfect. Un om de mare bun simț, elegant, care nu ne-a greșit o dată. Cu toate acestea, în cel mai frumos apartament unde am stat în București, mi-a fost cel mai urăt de când stau în capitala patriei. Nu am să mă ascund după deget. Am vrut o chirie spațioasă, conectată la oraș de unde să ajungem eu și soția rapid la serviciu. Le-am primit la schimb într-un pachet despre care nu bănuiam că include:

– parcagii – 6 doar pe o rază de 100 de metri deînmulțuțiți cu familiile lor care le țin companie uneori, iau masa pe scara blocului, se ceartă noaptea pe la 2 și se împacă, copii lor zgârie și trag de mașinile parcate… Nu am crezut că voi vedea asemenea șatre care să stâpânească cu tupeu proprietatea publică sub ochii legii. Camera de supraveghere a poliției locale sector 1 care îi filmează este doar de decor. Altfel ar fi văzut și cohortele nocturne de…
– prostituate – hotelul de 4 stele din apropiere este un fel de aeroport sexual care atrage piloți și rachete de tot felul. Orice mașină parcată are până dimineață cel puțin doi fluturați în geam cu Erotic Massage. Aici e de venit dacă ești unul dintre…
– șmecheri – cazinoul de la parterul hotelului adună de marți până duminică zeci de băieți care parchează fix sub indicatoarele de interzis și înnoptează la ruletă păziți de mașina de poliție.
– gropi care băltesc, capace de canal rupte, lipsă marcaje de doi ani, mizerie și nori, tot mai des seringi folosite și aruncate pe jos.
– motociclete și mașini cu motoare tunate conduse de hormoni și droguri. Altfel nu cred că un om normal poate face așa după miezul nopții. Am închis balconul cu geam cu trei straturi și sistem anti-zgomot. Nu are nici o valoare în fața tobelor sport, altfel ilegale. Ați văzut vreun talon săltat pentru așa ceva?
– tencuială care cade de pe fațade – blocul e un bun comun care trebuie ignorat. Nimeni nu își asumă riscul pentru trecători. Fiecare cu mă-sa!
– vecini dereglați psihic – vecina de la 4 spală pervazul cu găleata de apă în loc de o lavetă iar zoaiele ajung inevitabil la mine pe pervaz sau în cap dacă am curajul să scot capul pe fereastră. O idee nefericită oricum pentru că în spatele blocului crește o colonie de 14 pisici hrănite de instalatorul blocului care au nevoi… animalice. Stăpânul lor este foarte agresiv și amenință cu ranga în mână cu moartea pe cei care îi atrag atenția că menajeria lui pute a urină și fecale dar e ”inamovibil” prin relația de pahar cu administratorul. Pe cel din urmă îl suspectez că e fost securist sau torționar dar asta e altă poveste. Fosta doamnă administrator mă asculta pe la ușă și ne umfla tuturor întreținerea.
– un bișnițar sârb care a renovat timp de nouă luni spațiul comercial de la parterul blocului. Mii de găuri cu percuție date inclusiv nopțile sau sâmbetele și duminicile. Polițiștii locali chemați de patru ori mai aveau puțin și mă înjurau că îi deranjez cu șpăgile șefilor din primărie. Omul mi-a spus pe șleau că dacă vreau și eu șpagă se rezolvă.

Pentru cele mai multe consider că vinovăția este a primăriei, poliției și abia apoi a cetățenilor mei vecini. Da, mai ales a lui Oprescu și Chiliman în cazul meu. În fiecare an este și mai rău fără ca cineva să fi luat o singură măsură. Legea este doar un marcaj rutier pe care îl calcă toți. Dacă nimeni nu e amendat, atunci anormalitatea devine o stare de fapt. Ceva normal. Un noroi rece în care ne scăldăm și ne spunem că ”Asta este!”

Tot ce am scris mai sus poate pare o sumă de refulări. De fapt chiar asta sunt. Dar reține un singur lucru când cauți chirie. Fugi de centru!

Ultimele articole

Articole recomandate

85 Comments

 1. Te rog raspunde-mi si la aceasta intrebare:Daca ai spus cand team intrebat eu ca s4 este evident mai nou.Acum m-am opintit iar:Daca mi-ai zis asa, ce telefon sa aleg dintre S4 si S4 mini ?

 2. Cine poate sa imi spuna cum sa reactivez casca de la telefon samsung galaxy s5 caci nu mai pot auzii doar pe difuzor si nu am buton de revenirea starea initiala. Sau poate nu am gasit inca.

 3. Salut! Prin aceasta vrea să te întreb dacă ști CEVA despre noul smartphone de La Sony,mai precis despre noul sony xperia z4 și când va avea loc lansarea în România :) Mulțumesc anticipat

 4. Salut! Prin aceasta vrea să te întreb dacă ști ceva despre noul smartphone de La Sony, Mai precis despre noul sony xperia z4 și când va avea loc lansarea în România:) Mulțumesc anticipat

 5. Salut.Am de gand sa-mi achizitionez un telefon si nu ma pot decide ce sa-mi iau:s4,s5,note 3,lg g3,htc one m8,iphone 5c…
  Deci ma poti ajuta??
  Si mai am o intrebare:de ce iphone-urile sunt unele dintre cele mai scumpe telefoane?Ce au ele asa de special?Pentru ca la specificatii sunt destul de slabe.

 6. George, eu sunt din Fundulea (25km de Buc), stau pe bulevardul principal(dn3), in mijlocul localitatii.Avem masini, apa curenta, canalizare, internet de mare viteza, banci si tot ce iti poti dorii intr-o tara civilizata.Eu am in plus fata de ceilalti pe vecinul din dreapta un betiv care nici macar acte nu are pe terenul unde locuieste care asculta muzica non-stop la o combina alimentata la curentul altui vecin iar in stanga am vecini tigani, care tin calul langa gard cu tot cu balegar, dau foc saptamanal, Isi tin calul legat si la poarta pe trotuarul proaspat de primarie iar politia stie sa ii amendeze pe cei care ocolesc calul pe sosea!.De paranghelii nu iti mai vorbesc.ASTA ESTE NIVELUL DE CULTURA IN ROMANIA, DINCOLO DE ORICE SALVARE.

 7. Salut George
  Eu îmi caut un telefon că mi-am spart telefonul.Și vreau să mă ajuți.Am fost cu mama la Vodafon, vreau sa-mi fac abonament la Samsung Galaxy a5.Mi-a plăcut la el câte știe să faca adica mai mult decât al meu și mi-a mai plăcut și designeul metalic.Ce părere ai despre acest telefon și când faci un review pe blog și pe youtube ?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.