Cele mai puternice smartphone-uri ale momentului în RO (iunie 2015)

Sunt întrebat constant care este cel mai performant smartphone al momentului. Dacă ești în căutarea vitezei de procesare atunci trebuie să știi ce este un benchmark. Adică un test care ne arată câte operațiuni poate face calculatorul testat, în cazul nostru unul mobil cu ecran tactil sub formă de smartphone.

11422324_983201208358860_896916811_o
sursa:antutu.com

Topul este simplu de realizat și îl fac alții pentru noi. Antutu este probabil cea mai populară aplicație de benchmark pentru dispozitivele mobile, și având în vedere sutele de mii de teste făcute în fiecare lună cu el, are și cele mai concrete rezultate.

Mai jos se află lista cu cele mai performante telefoane ale momentului, pe numele fiecăruia fiind link-ul către review-ul meu. Scorul Antutu este obținut din media tuturor telefoanelor de același tip, testate în condiții similare.

Samsung_Galaxy_S6

1.       Samsung Galaxy S6 – 67520 puncte

Cel mai rapid smartphone al momentului este desigur Galaxy S6. E simplu, Samsung a creat un nou procesor în tehnologia de 14 nm. Este cel mai rapid pentru că au încăput cei mai mulți tranzistori. Este de asemenea și mai cuminte la consumul de baterie și implicit și mai rece decât concurența. Scorul vorbește de la sine mai ales procesorul pe 64 de biți.

Samsung_Galaxy_S6_Edge

2.       Samsung Galaxy S6 Edge – 62373 puncte

În practică este cam același telefon ca și S6. Aceeași configurație hardware însă optimizată puțin diferit. Are o baterie puțin mai mare și asta din cauza așezării componentelor pentru display-ul curbat pe ambele margini. Singurul procesor concurent al lui S6 și S6 Edge este Snapdragon 810, însă acesta din urmă are ceva probleme termice. Mai pe scurt, se încălzește mai mult, și scade frecvența mai des.

HTC_One_M9

3.       HTC One M9 – 52709 puncte

HTC a ales să folosească un hardware mai puternic, nu chiar cel mai puternic, însă a păstrat display-ul cu rezoluție FullHD. Este pe locul trei și asta spune multe atât despre numărul telefoanelor vândute cât și despre stabilitatea platformei hardware folosite.

Samsung_Galaxy_S5

4.       Samsung Galaxy S5 – 49355 puncte

Aici e vorba de varianta europeană a lui Galaxy S5, adică cel cu 4 nuclee. Există și o variantă care se vinde în Asia, cu 8 nuclee fizice, însă este și mai rară dar și ceva mai slabă ca performanțe. A rămas în top pentru că folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 801 și asta îi oferă un spor de viteză semnificativ față de alte telefoane. Este unul dintre telefoanele pe care le-aș recomanda și acum oricui.

Google_Nexus_6

5.       Google Nexus 6 – 49145 puncte

Nexus 6 are un scor foarte apropiat de Galaxy S5 și folosește o platformă mai puternică. Diferența de performanță se duce și aici în suportul pentru rezoluția mai mare a acestuia, acel ecran QHD care afișează poate cele mai realiste culori.

Samsung_Galaxy Note_4

6.       Samsung Galaxy Note 4 – 49140 puncte

Media scorului lui Note 4 este la doar 5 puncte diferență față de Nexus 6. Are o configurație foarte similară, și un ecran cu aceeași rezoluție, și este de asemenea o alegere foarte bună chiar și în ziua de azi, chiar dacă e lansat anul trecut. Așa a ajuns și prețul la o valoare decentă.

LG_G_Flex_2

7.       LG G Flex 2 – 48605 puncte

LG G Flex 2 este un model destul de nou, și îmbunătățirile aduse display-ului și platformei se văd destul de bine în topul de performanță. Față de varianta ”de test” de anul trecut, G Flex 2 este acum un smartphone complet nu doar o ciudățenie mare pe care nu poți să o ții prea bine în mână, și al cărui display cere o atenție deosebită.

8.      Sony Xperia Z3 – 40000 – 43000 puncte

Mulți dintre voi s-au întrebat unde este Xperia Z3. Ei bine, chiar dacă are o configurație foarte asemănătoare cu a lui Galaxy S5, același procesor și același cip grafic, antutu raportează scoruri mai mici pentru acesta. Ținem cont de faptul că scorurile din acest top sunt cele oficiale, și reprezintă suma multor telefoane testate de la începutul anului, până în prezent. Xperia Z3 nu apare în acel top, însă, în funcție de varianta de antutu folosită pentru testare, se pot obține scoruri ce variază între 40000 și 43000 de puncte.

9.      LG G4 – 45000? puncte

Pe blog găsiți în linkul respectiv un material cu primele impresii despre LG G4. Varianta de acolo nu era una finală, așadar nu avem cifre exacte de performanță pentru acest terminal. Nu e nici o problemă, le vom avea. Ca idee, raportările de antutu pentru LG G4 variază în jurul cifrei de 45000 de puncte. De aici și semnul întrebării din dreptul punctajului.

Acesta este topul telefoanelor testate de mine, și aici nu prea există loc de interpretări. Rezultatele testelor vorbesc de la sine. Dacă vă interesează o analiză mai amănunțită și alte top-uri similare le găsiți pe site-ul antutu.com.

Ultimele articole

Articole recomandate

109 Comments

  1. buna ziua ,as dori un sfat in vederea achizitionarii unui telefon si nu stiu ce sa aleg pt ca parerile sint impartite Asadar j5 ,p9 lite sau htc10 Multumesc

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.