Cel mai sexy purificator de aer – Samsung THE CUBE

Am insistat și voi insista la fel de mult și de acum încolo, aerul pe care îl respiri în casă este cel mai important factor pentru sănătatea și odihna ta. Poate nu dai prea multă importanță acestuia și crezi că aerul de afară este curat, de aceea aerisești așa de mult. Greșit!. Ilustrație cu harta uradmonitor.com Da, ai nevoie și de oxigen, însă mai mult de 10 minute de două-trei ori pe zi nu ar trebui să stai cu geamurile deschise. Simțurile ți se vor ascuți și vei fi mai atent la aceste tipuri de review-uri atunci când vei avea un copil. Vei face mai multe pentru el decât faci acum pentru tine și probabil vei investi într-un purificator.

Acesta este cel mai performant purificator de aer de la Samsung, AX47R9080, poate cel mai inteligent din câte am testat până acum. Ii se mai spune și THE CUBE. Pe scurt, filtrează aerul din cameră prin trei filtre printre care și unul de tip HEPA, este silențios și poți dormi cu el pornit, este mic și seamănă cu un corp de mobilier modern, poate chiar o noptieră și este modular. Mai poți adăuga unul deasupra pentru camere foarte mari. În plus, vine cu WiFi, Bluetooth șuport pentru comenzi vocale.

Cum alegi purificatorul

Purificatorul îl alegi după dimensiunea camerei, în general până în 47 de metri pătrați este suficient unul singur ca acesta. Pentru 70-80 metri pătrați vei avea nevoie de două ce pot fi puse unul peste celălalt. Detalii ilustrație studio george și sau redacție, aprox 30 metri pătrați Un purificator nu poate acoperi două camere chiar dacă este ușa deschisă, poate doar dacă ai un open space.

Filtrul HEPA

Primul lucru la care trebuie să te uiți la un purificator este prezenta filtrului HEPA.  Acesta este un filtru foarte dens, care reține praful și particulele cu o dimensiune de până la 0.3 microni, este construit dintr-o țesătură foarte densă cu striații și va purta denumirea HEPA. El va filtra particulele PM10 și PM2.5, cele mai populare și după care se fac și măsurătorile.

Pentru interior este recomandat PM 2.5 și PM 10 sub 2-25 micrograme pe metru cub este o valoare foarte bună. Limita de sus pentru PM 2.5 este de 50 micrograme pe metru cub, peste această valoare aerul este deja periculos pentru copii mici și persoane cu afecțiuni respiratorii. În aceeași categorie de dimensiune intră și polenul. Filtrul HEPA se schimbă atunci când devine maro, sau când te anunță aparatul. Eficiența lui scate pe măsură ce se încarcă. Ca o regulă simplă odată la 1-2 ani, depinde cât de mult praf este și cât de des cureți filtrul grosier și cel de carbon.

Dacă în specificațiile purificatorului nu găsești așa ceva atunci stai departe de el, nu este decât un ventilator mai scump. The Cube are așa ceva deci se aprobă.

Filtrul Carbon Activ

Al doilea element important la un purificator este filtrul de carbon-activ. Acesta anihilează ilustrație cu filtrul de carbon și detalii macro cu el mirosurile neplăcute din casă și folmadehida care apare atunci când gătești ceva. Este bun pentru vaporii de miros care se atașează de grăunțele de carbon și își pierd din puterea emisivă. Pe scurt, scapi în câteva zeci de minute de tot fumul sau mirosul din casă după ce ai gătit și vei avea un aer perfect curat. Pentru mine a fost o revelație când am folosit un purificator la apartament și am mâncat cina fără nici un fel de miros, iar dimineața hainele mele miroseau a curat. Să nu uiți doar să îl porneși pe nivelul maxim atunci când gătești.

Atenție filtrul de carbon va trebui să îl schimbi pentru că își pierde din eficiență. O să te anunțe aparatul când e nevoie, însă ca o regulă simplă se schimbă odată la doi-trei ani dacă îl folosești în casă.

Al treilea element este filtrul grosier, o plasă fină ce vine în fața acestor două filtre. Se spală cu apă rece odată pe săptămână și nu trebuie să îl schimbi niciodată.

Conectivitate

Conectivitatea este un element important la acest model. Vine cu WiFi pentru a îl lega la telefon prin aplicația SmartThings de la Samsung și cu Bluetooth pentru a îl conecta la un alt purificator de același tip. Cum am spus, este modular, deasupra lui se poate conecta un alt purificator și primește curent de la aceeași sursă.

Aplicația SmartThings poate fi instalată pe orice telefon cu Android sau iOS și îți va oferi control și monitorizare pentru toate nivelurile de poluare, PM10, PM 2.5 sau gaze. Îl poți programa ca viteză și eficiență pentru orele de somn, pentru momentele în care faci mâncare și tot de aici poți să te joci cu comenzile vocale care funcționează prin Bixby.Preț – 3599 lei. Nu este cel mai accesibil purificator, am spus că intră în zona premium iar integrarea cu SmartThings este importantă pentru că așa devine mai eficient. Principiile sunt la fel ca la orice purificator de aer, însă este mult mai mic și mai elegant. În plus, vine și pe alb dacă vrei să fie cât mai discret.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.