Cel mai rapid smartphone! – Honor View 20 [TEST & HANDS-ON]

Dacă ne urmăriți și pe cavaleria.ro atunci știți că am pus mâna recent pe Honor View 20. Doar câteva minute, cât să ne dăm seama că este unul dintre primele telefoane, dacă nu chiar primul lansat, care are un display aproape complet. Adică nu are notch dar are totuși cameră de față. Au reușit această performanță pentru că la propriu, au făcut o gaură în display. La propriu. Situația se schimbă atunci când apuci se te joci cu el câteva ore și realizezi că acea cameră frontală are totuși 25 de megapixeli, însă camera de pe spate este și mai spectaculoasă. 48 de megapixeli cu un senzor de la Sony, nou nouț. Proaspăt ieșit de pe linia de asamblare.

Știm totuși că este un dispozitiv din seria Honor, adică avem performanță la un buget redus. Performanță de Huawei Mate 20 Pro cu care împarte aceleași caracteristici. Un procesor Kirin 980 și ”doar” 8 GB RAM și 256 GB stocare pe modelul pe care îl avem noi la test… Am lăsat puncte de suspensie pentru că, același procesor cu 6 GB RAM și 128 GB stocare costă doar 549 de euro, cam jumătate cât Mate 20 Pro. Și dacă nu erați convinși până acum, și Antutu confirmă că este aceeași configurație. Ba chiar mai bine echilibrată puțin decât pe seria Mate 20 Pro.

Bun, și care e ”șpilul”? Este tot produs de Huawei deși sunt divizii separate, are o super cameră, o super configurație, dar un preț semnificativ mai redus. Ei bine, pe scurt, ecranul are o rezoluție mai mică și este doar IPS nu AMOLED, nu este atât de bine finisat ca Mate 20 Pro, nu are senzor de amprentă în ecran și nu are camere super-wide cu stabilizare optică. Deși, stablizarea electronică e cea mai bună din câte am văzut până acum pe un telefon. Uite cum arată un time-lapse făcut complet dintr-o mână tremurândă, la -3 grade. Ah, și bateria nu se încarcă într-o oră ca la Mate 20 Pro ci ”doar” într-o oră și jumătate. Și e puțin mai mică, 4000 mAh față de 4200 mAh.

Apropo, nu l-am considerat până acum ca un veritabil telefon de gaming dar dacă mă gîndesc mai bine pare a fi unul. Mai ales după punctajul din Antutu unde bate la fund toată concurența. Ține minte, 549 de euro pentru cel mai slab echipat model. Deja parcă nu mă mai minunez la acel Nubia de gaming pe care l-am prezentat acum puțină vreme.

Acum, pentru că m-am entuziasmat atât de mult mă simt dator să îi caut și ”nod în papură” și am să îl compar mai bine cu celelalte vârfuri de gamă, mai ales la capitolul fotografiere și filmare. Combinația acestui nou senzor de 48 de megapixeli cu AI-ul de la Huawei pare să dea rezultate foarte bune. Până la un punct. Îi găsesc eu limitarea. Între timp, cred că voi trece pe el cu cartela principală. Se mișcă prea bine și în plus, mi-ar fi puțin cam greu să îl folosesc ca al treilea telefon și să îl și pun la treabă.

GALERIE IMAGINI HONOR VIEW 20

Ultimele articole

Articole recomandate

10 Comments

  1. Salut George,

    Honor view 20 are și el mai multe variante de soft?!? Pt piețele din Asia, respectiv Europa sau vine cu un soft general? Ideea e ca nu a apărut încă pe piața noastră și nu știu dacă merita sa dau comanda în China.
    Multumesc

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.