Cel mai performant ultrabook! – Lenovo Thinkpad X1 Extreme – [UNBOXING & REVIEW]

Am oscilat de multe ori de-a lungul timpului între greutate și performanță atunci când vine vorba de un laptop. Din fericire, până ajung să mă hotărăsc de ce am cu adevărată nevoie, pe lângă baterie care e probabil cea mai importantă în acest moment, tehnologia avansează și bijuteriile acestea devin din ce în ce mai puternice.

În trecut căram cu mine un MacBook Pro de 15.6 inci, dar am renunțat la el destul de repede din cauza greutății. Și a bateriei, care nu era chiar strălucită, în ciuda a ceea ce promitea Apple. Am trecut la un X1 Carbon de 14 inci de la Lenovo, în primul rând pentru display-ul OLED care este absolut superb! Superb! Îmi place la nebunie cum se văd mailurile pe el pentru că nu apus că fac altceva, însă are un dezavantaj, OLED-ul epuizează semnificativ de repede bateria.

A, și pentru greutate, la doar puțin peste 1 kilogram am început să stau mai drept și să mă simt mai bine. Contează mult, mai mult decât ai crede și mă gândesc acum la Radu care a plecat cu 3 kilograme de laptop și încărcător, plus alte câteva kilograme de camere foto, haine și toate cele necesare pentru două zile de filmări. Toate într-un singur rucsac.

Performanțele sunt decente, mă înțeleg cu el în mișcare, însă, atunci când conectez un monitor 4K prin Thunderbolt începe să se simtă puțin obosit.

Acest Thinkpad X1 Extreme este o bijuterie din toate punctele de vedere. Este puțin mai gros și o idee mai greu ca al meu, însă, vine cu un display 4K de 15.6 inci, 32 GB RAM, două lăcașuri pentru SSD-uri ultra-rapide și cu un procesor pe care îl regăsești de obicei pe laptop-uri mai groase. Cu doar 6 nuclee și 12 fire de execuție!!! Da, avem un hexacore pe un ultrabook, și e din seria celor cu consum mai mare de energie. Adică acela potent pe care ai putea chiar și edita ceva video, ca să nu mai spun de fotografii.

Ultimele articole

Articole recomandate

12 Comments

 1. Salut George! Poti face un test de thermal throttling? Sa incingi CPU-ul vreo 30 de minute incontinuu sa vezi care este frecventa de baza la care se stabilizeaza? Multumesc! :D

 2. Am vazut prezentarea pentru lenovo x1 extreme
  Poti te rog sa ma ajuti cu o recomandare in ceea ce priveste achizitia?
  De unde pot sa-l comand la un pret cat mai bun?
  Multumesc !
  cu stima
  Marian Paduraru

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.