Cel mai performant *RMN din lume! #ad

Acesta este cel mai performant și mai puternic aparat de RMN din lume. Inițial voiam să spun din România, însă am primit confirmarea de la cei de la Donna Medical Center din Pipera, unde a fost instalat acest aparat, că face parte din cele mai puternice din lume.

Apropo de RMN, denumirea corectă acum este MRI, prescurtarea de la Magnetic Resonance Imaging. În România se va traduce IRM, adică investigație cu rezonanță magnetică, însă sunt sigur că va mai dăinui o perioadă lungă și termenul de RMN.

Ce este atât de special la acest aparat? Ei bine, pentru aparatele pe care le cunoaștem cu toții de RMN, trebuia să stai nemișcat și să îți ții și respirația pentru a se putea obține o citire corectă. În cazul unei persoane cu o afecțiune era puțin cam greu să facă asta, chiar și timp de 10-20 de secunde. Acest aparat nu are însă nici o problemă în a fotografia corect organele interne, chiar dacă respiri și te comporți normal în timpul scanării.

Din punct de vedere tehnic, acest aparat este mai puternic de două sau de trei ori decât ce există pe piață în acest moment, mai exact are o putere de 3 Tesla, unitatea de măsură pentru magnetism.

La ce este util? Pentru precizie! Ai nevoie de așa ceva mai ales în domeniul medical. Ai nevoie ca aparatul de RMN, sau IRM, să citească și să fotografieze corect organele, pentru a nu te plimba pe la diferiți medici ca să vezi dacă ai o problemă. Dar despre asta să lăsăm profesioniștii de la Donna Medical Center să ne povestească în clipul de mai jos.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

  1. Domnule Buhnici,informatiile dvs nu sunt intru totul exacte,investigatia IRM nu este un bau-bau ptr pacienti,ei pot respira normal,doar in timpul investigatiilor de abdomen trebuie sa isi tina respiratia cateva secunde….Echipamente de 3Tesla exista de ani buni in Romania
    având și softuri extrem de performante…. nu sunt o noutate ptr imagistica din tara aceasta….incercati sa va documentati mai bine inainte de a lansa stiri.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.