Cel mai ieftin mic dejun

Sunt câteva pofte care nu mă părăsesc niciodată. În primul rând cea de somn şi cea de mâncare. Prima o rezolv cu şase-opt ore de nani, a doua este însă o luptă zilnică pentru mâncare ieftină şi bună… Dacă vreţi, sunt zgârcit. Eu prefer însă „chibzuit”, că doar plătesc cu bani munciţi. În goana după micul dejun perfect am ajuns la IKEA. Nu am dat-o pe lemne sau celuloză, însă dacă vă aduceţi aminte, am mai lăudat restaurantul suedezilor din magazinul de mobilă. Ne întoarcem pentru oferta de mic-dejun la 2 (DOI) RON zilnic între 9.00-10.30. Adică un ou fiert, patru felii de salam de Sibiu, două pliculeţe de brânză topită, două de unt şi dulceaţă plus două chifle. Ouăle sunt proaspăt fierte de dimineaţă şi sunt calde. La fel, chiflele. Auzisem de ceva vreme de oferta asta, aşa că vineri dimineaţă m-am înfăţişat la pomul lăudat.

Pomul s-a ţinut de cuvânt, aşa că am plusat cu o omletă uriaşă plus bacon proaspăt prăjit la 4 RON, lapte cald proaspăt fiert şi cereale integrale Nestle la 2,5 RON şi un espresso la 2,5 RON. La 2,5 RON poţi lua însă cafea de câte ori vrei de la un automat FRANKE foarte bun. Poţi alege cafea, capuccino sau cafea. Singura problemă este însă că IKEA e prea departe de mine pentru un obicei zilnic, iar DN1 se aglomerează puternic pe intrarea în Bucureşti la ora respectivă. Mi-a luat o oră şi jumătate dus-întors, însă mai fac… Hai, vă las că mi se face iarăşi foame şi nu e bine să mănânci la miezul nopţii că se pune…

Ultimele articole

Articole recomandate

16 Comments

  1. 11 lei pt un mic dejun mi se pare scump. Desi include si o cafea de 2,5 lei.

    Cat te costa o masa de pranz atunci??? Pe mine cam 11-12 lei.

    Decat sa dau 11 lei pe un mic dejun…prefer sa iau micul dejun acasa cu ce am oricum in frigider. Ce-i drept, mi-l prepar eu dar ma costa o treime de pret la IKEA.

    Insa masa de pranz o iei in oras ca oricum esti la munca.

  2. eu am mancat azi de 9.1 RON: 2 fripturi (una mare, una putin mai mica), cartofi prajiti, ketchup si paine. Cam scump, avand in vedere ca acum o saptamana mancam fix la fel cu 5-6 RON :)

  3. Acum … eu consider cam lame să te duci la IKEA să mănânci. Adică nu e foarte civilizat să faci chestia asta. După mine restaurantul este pentru cei care se duc să cumpere ceva din IKEA. Dar în fine, românul tot român rămâne.

  4. Cristian, cei de la IKEA nu precizează nicăieri că mâncarea este oferită special clienţilor de mobilă. În plus, este o afacere ca oricare alta. La cafeneaua BCR din Piaţa Romană nu mergi să bei cafea doar când ai treabă la bancă la fel într-un fast-food din gară nu mergi doar înainte de tren.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.