Categorie: GADGET

Cel mai bun 📱 pentru 🎦 și 🎮? Poate! – Huawei Mate 20 X

Ce este această monstruozitate? Ce este acest Mate 20 Pro cu dimensiuni gigantice? Îl cheamă Mate 20 X și este gândit pentru gaming, și pentru piața din Asia. Se pare că și la noi este destul de cerut, de acea l-am adus pe masa de review. Pe scurt, este un Mate 20 Pro cu aceleași specificații, cu un ecran și cu o baterie mai mare. Mai facem și un review? Facem! Mai există și alte diferențe notabile.

Ecranul este mult mai mare, 7.3 inci concurează și chiar învinge mai toate tabletele de pe piață. Desigur, este alt format, mai alungit și de aceea este și mai mic. Este același tip de display ca pe Mate 20 Pro, un AMOLED de cea mai bună calitate, însă, la jumătate din rezoluție, și asta e chiar mai bine. Aici avem ”doar” 1080×2244 pixeli, adică un stres mai mic pentru procesor și placa grafică și implicit o viteză mai mare de lucru. Are aceeași configurație hardware, procesor HiSilicon Kirin 980 pe 7 nm (foarte economic la consumul de curent) același GPU Mali-G76 cu 10 nuclee și 6 GB memorie RAM. Și 128 GB stocare, extensibilă doar prin noul standard de la Huawei, acel Nano Memory pe care încă nu le-am văzut nici eu pe piață.

Nu are rezistență la apă IP68, ci doar un IP53 mai modest, bun doar pentru stropi și ceva praf. Grijă mare cu el așadar, dacă vrei să îl ții aproape mai multă vreme. Nu are nici senzorul de amprentă în ecran, este acum pe spate sub camere și nici sistemul de recunoaștere facială de pe Mate 20 Pro. Funcționează însă foarte bine și recunoașterea facială din Android 9.

Apropo de camere, sunt aceleași, la fel de bune și de clare ca pe Mate 20 Pro. O bilă albă aici pentru că de obicei pentru acest segment de diagonală producătorii renunță la calitatea camerelor și le păstrează doar pentru modelele de top.

Toate aceste dotări însă vin și cu un preț destul de ridicat. 4100 de lei costă în câteva magazine online de la noi, și sper ca acestea să vină cu un soft mai mult decât acceptabil. Cel primit de noi pentru teste este cu un soft de teste. De acea nu am putut face prea multe… teste pe el. Oficial, încă nu știm dacă va ajunge la noi, însă știu că vi-l doreați să îl vedeți la review.