Ce imprimantă să alegi? (P)

Există un lucru pe care nu ți-l spune nimeni atunci când îți deschizi un business. Unul singur. Toți te avertizează că trebuie să îți plătești taxele la timp, că trebuie să îți iei o contabilă de încredere, că trebuie să îți cumperi nu știu ce cuptor pentru pâine mai deștept și adus din Italia dacă ești brutar. Nimeni nu îți spune că ai nevoie de o imprimantă. Din prima zi.

După ce faci, așadar, vreo 10 drumuri până la serviciul de copiere de la colț te enervezi și intri pe un magazin online și comanzi cea mai ieftină imprimantă care îți apare pe ecran. Apoi, timp de două ore te rogi de ea să printeze contractul acela important. Primul din viața business-ului tău. Și cel mai important. Asta pentru că nu știai nici faptul că imprimanta te alege pe tine, nu invers. Așa se spune și despre pisici. Eu nu știu, nu am pisici. Încă. Vin ele singure după ce termin #casabuhnici.

Așadar, ce fel de imprimantă trebuie să îți cumperi, în funcție de ce vrei să faci cu ea. Pardon, ce imprimantă să lași să te aleagă. Contează foarte mult ce vrei să printezi. Fotografii, text sau să copiezi la nesfârșit teancuri de cereri și contracte. Există două tipuri de imprimante în funcție de tehnologia pe care o folosesc.

Imprimanta cu jet de cerneală

Este probabil prima pe care ai pus ochii, cea mai avantajoasă din punct de vedere al bugetului, cu funcție de copiere și scanare. Dacă printezi rar e bună pentru tine. Ori dacă din când în când vrei să mai scoți și ceva grafice ori o fotografie color. Așa am ales și noi. A noastră e deșteaptă, scanează și trimite și pe mail documentele. Nu este însă pregătită de business serios pentru că necesită ceva mai multă atenție la mentenananță.

Avantaje:

  • Bugetul este unul avantajos
  • Printează color, atât pe coli simple cât și fotografii pe coli speciale.
  • Destul de mici, ușoare, și le poți pune oriunde, mai ales dacă au și WiFi.
  • Sunt compatibile cu dispozitivele mobile şi serviciile cloud

De luat în considerare:

  • Capacitatea de printare este mai mică, prin urmare va fi nevoie să înlocuiești mai des cartușul decat un toner. Cartușele se consumă pe cât de complexe sunt printurile. Așa vei descoperi cât de important este să dozezi corect consumul de cerneală. Costul cartușelor trebuie luat în calcul dacă printezi mult și des.
  • Viteza de printare este mai redusă decât la imprimanta laser. Dacă ești pe fugă și ai de printat mult, va dura de la câteva zeci de secunde la minute în plus față de laser. 

Ponturi:

  • Folosește același tip de hârtie, de calitate, pentru a nu uza mai repede mecanismul.
  • Sunt sensibile la umezeală și la aer uscat, nu le ține într-un mediu unde nu te simți nici tu bine.

Imprimanta laser

Tehnologia diferă complet față de cele cu jet de cerneală. Acestea folosesc un praf negru sau colorat pentru printare, care este așezat frumos pe coala albă și apoi un cilindru încălzit la 300 de grade trece peste aceasta și imprimă culoarea. Este foarte precisă chiar dacă procesul seamănă cu modalitatea în care faci aluatul. Implică însă o investiție inițială mai mare decât în cazul unei imprimante cu jet de cerneală. Așadar, mai bune pentru business cu birocrație.

Avantaje:

  • Poate printa și astăzi și apoi abia peste o lună cu aceeași viteză și calitate.
  • Printează de vreo 10 ori mai rapid ca una cu cerneală, depinde desigur de model.
  • Mult mai silențioase.
  • Printează mult mai mult cu fiecare toner decât în cazul unui cartuș de cerneală.
  • Mult mai rapid, am spus că sunt mai rapide?

De luat în considerare:

  • Implică un buget mai ridicat de achiziție comparativ cu o imprimantă cu jet de cerneală, e drept, dar eu le consider o investiție pentru companiile care au volum mare de imprimare.
  • Mai mari, mai grele, ocupă mai mult spațiu și au nevoie de răcire, nu le poți ascunde într-un dulap. 

Ponturi:

  • Fă-i o verificare măcar odată la doi ani și va rezista și 15 ani. Te poți baza pe ea, din acest motiv găsești și multe de vânzare în magazinele second-hand. Nu aș recomanda asta, așa că îți dau și niște ponturi ca să poți lua una nouă, mai ieftină, și cu trei ani garanție.

Dacă ești în căutare de imprimantă, poți cumpăra una aflată în promoție de la Canon, până pe 30 iunie 2017. Și sunt multe modele în lista de aici: Imprimante Canon

La fiecare în parte ai și suma care ți se returnează pe card, și vestea bună e că poți cumpăra mai multe. Bine, nu ca să le vinzi mai departe, ci să le pui în fiecare birou în care ai nevoie de una.

După ce ai ales modelul, ai achiziționat-o de la unul din magazinele partnere o înregistrezi pe același link de mai sus cu seria și numărul facturii, introduci contul în care vrei să primești reducerea și gata. În plus te alegi și cu trei ani garanție în loc de doi.

Atenție mare la completarea detaliilor, a modelului de imprimantă și a tuturor câmpurilor de acolo. Sunt importante toate.

Ultimele articole

Articole recomandate

3 Comments

  1. Poti sa faci te rog review la nubia z17 cand apare chiar m-ar interesa super mult sa mi-l cumpar si astept un review de la tine de cand l-am vazut pe cel cu nubia z11

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.