Ce HDD-uri folosim pentru NAS și supraveghere [HOW-TO]

Dacă ai intrat aici și nu știi ce este acela un NAS, nu pleca, îți spunem noi. Îți spunem de asemenea de ce nu e bine să cumperi orice HDD pentru computerul tău sau pentru sistemul de supraveghere.

HDD-urile au evoluat și ele de la niște simple bucăți de metal care stochează informații, la soluții dedicate pentru fiecare tip de utilizator.

Dacă te joci de exemplu pe desktop ai nevoie de un HDD rapid. Dacă stochezi filme pe un computer sau un NAS, ai nevoie de niște HDD-uri care nu se vor strica prea repede, mai ales pentru că funcționează non-stop. Dacă ești ca noi și filmezi sute de GB într-o zi, atunci ai nevoie de HDD-uri mari, dar care să și permită accesul simultan de la mai mulți utilizatori. Cel mai important însă este sistemul de supraveghere.

Dacă îți instalezi unul cu camere de tip IP, adică care se conectează direct într-o rețea sau la internet, cea mai bună variantă de înregistrare este un NAS. O cutie mică cu un procesor suficient de bun, în care poți intrpduce 2-4-8 sau chiar mai multe HDD-uri. Și nu orice HDD-uri. Recomandăm unele dedicate pentru camere de supraveghere, capabile să scrie multe informații de la mai multe camere simultan, și să facă acest lucru în siguranță. Nu vrei ca în momentul în care cauți hoțul pe înregistrări, acel fișier să fie corupt. Tocmai de aceea ai nevoie de back-up, încă un HDD identic care să duplice fișierele de pe primul. Ca siguranță, nici HDD-urile nu sunt perfecte. Îți las mai jos tipurile de HDD-uri pe care le-ai văzut în acest clip, ca să știi mai exact de ce sunt capabile.

Întreabă-mă în comentarii ce tip de computer sau NAS ai și ce vrei să faci cu el, și îți vom spune ce tipuri de HDD se recomandă pentru tipul tău de activitate.

Seagate Ironwolf NAS – 1 x 6 TB

Gândit pentru NAS, scrieri de orice tip, fișiere de orice tip, și accesări multiple și funcționare NON-STOP
Pornesc rapid din idle, și permit accesări multiple din rețea
Senzori de vibrație și calibrare a rotației platanelor
Optimizate pentru diferite tipuri de RAID
Capacități de până la 14 TB pe HDD
Protecție a datelor cu software dedicat implementat în firmware-ul HDD-ului
1 Milion de ore MTBF, garanție 3 ani

Seagate Skyhawk Suveillance – 3 x 1 TB

Gândite special pentru înregistrarea de video de pe camere de supraveghere
Firmware ImagePerfect pentru ca HDD-ul să scrie corect fișiere multiple de tip video din mai multe surse simultan – 64 camere HD de exemplu
Capacități de până la 14 TB pentru peste 9000 de ore de video HD
1 Milion de ore MTBF, garanție 3 ani

Ultimele articole

Articole recomandate

5 Comments

  1. Salutare, Interesant si util articol. Pentru back-up foto/video ce HDD recomandati? Mentionez ca fac back-up o data la 1-2 saptamani si doar atunci il „bag in priza”/il conectez la pc. Un NAS este destul de costisitor pentru astfel de activitati saptamanale, nu?

  2. Salut,

    Ce se intampla daca dupa cativa ani va ceda un HDD dintr-o configuratie raid, nu se mai gaseste un HDD identic si doresti sa il inlocuiesti?
    Vor fi probleme de compatibilitate intre cele vechi si cel nou?

    Multumesc
    Andrei

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.