Categorie: #casabuhnici

Ce este și cum funcționează hidroforul electronic

Pe scurt, este soluția tehnică pentru a nu mai avea probleme cu presiunea atunci când faci duș și cineva golește rezervorul de la WC. Sau pornește apa de la bucătărie. Ori furtunul de stropit din grădină dacă stai la casă. Este un hidrofor care oricâți consumatori are, menține aceeași presiune a apei. Și da, poate fi folosit atât la bloc pentru 6-7 apartamente ori la o casă de dimensiuni mari. Și poate scoate apă și din puț. Și nu are nevoie de un rezervor de apă. Sau da multe țevi și circuite precum și de o echipă întreagă de specialiști ca să îl instaleze. Dă-mi voie să îți explic.

Ce este hidroforul electronic?

”Jucăria” se cheamă DAB E.SYBOX și dacă ai nedumeriri toată lumea îi spune easybox. Este un hidrofor electronic echipat cu invertor ce asigură la un debit variabil de apă o presiune constantă. Așadar, avem economie de energie electrică, nivel de zgomot redus, și un nivel de uzură redus.

Noi am testat echipamentul în cadrul Academiei Romstal, adică locul acesta plin de ”jucării” pentru casă echipate și conectate pentru a fi testate și demonstrate celor din domeniu. Și celor curioși ca mine. La #casabuhnici ar fi cam greu pentru că hidroforul este deja montat într-un cămin de un metru pătrat, la exterior. Abia a încăput instalatorul acolo.

Acest DAB E.SYBOX este complet automatizat și independent. Nu are nevoie de alte dispozitive la instalare. la interior se află o pompă multietajată autoamorsantă pentru adâncimi de până la 8 metri, invertor (convertizor de frecvență care menține presiunea constantă la un debit variabil) un vas de hidrofor de 2l certificat pentru apă potabilă, senzori de presiune și debit, o supapă de sens, sistemul electronic de automatizare și un ecran LCD. Atât! Ajunge cu chineza!

Hidroforul se poate monta orizontal dar și vertical, într-un cămin exterior ventilat sau chiar la interior. Face puțin zgomot în funcționare și permite conectarea până la patru astfel de aparate wireless, între ele.

Pentru ce se folosește?

Aproape pentru orice vrei tu. Dacă ai presiune mică și vrei să fie constantă, vrei să alimentezi o casă de la rețeaua de apă sau dintr-un puț. Merge și la clădiri noi, dar și la cele existente, inclusiv la blocuri.

Noi îl folosim pentru a prelua apa de ploaie, prefiltrată, din cele două rezervoare de 5000 de litri îngropate, pentru a iriga curtea și grădina.

Cel mai scump modul costă 3900 de lei, o garanție de 24 de luni și o durată de viață de aproximativ zece ani. Cel mai ieftin este vreo 2600 de lei. Recuperarea investiției se face în vreo doi ani pentru cel mare, și cam un an pentru cel mic. Dacă este dimensiionat corect, și nu iei unul foarte mare dacă ai necesități reduse.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.