Cât de jos se duce 2010?

“Pune câștigurile oricât de mici la saltea și pregătește-te pentru un început de 2010 dificil.” Asta îi spuneam prin decembrie unui amic căruia i se părea că și la noi criza ar fi fost pe final. După un sfârșit de 2009, care a mai pus puținii bani în mișcare, intuiam că primele două luni ale noului an vor fi totuşi amorţite şi grele pentru toată lumea. Mi-e ciudă că am avut dreptate. Primesc răspunsuri identice de la cei care se ocupă de vânzări auto și oricum se vede cu ochiul liber. Vizitatori puțini, clienți aproape deloc în reprezentanţele auto.

Amintește-ți cât de ușor ar fi fost acum doi ani să ceri un împrumut de la bancă  sau de la un amic, măcar pentru câteva zile. Câteva sute de lei au devenit acum o piatră de încercare a colegialității și prieteniei. Banii vin atât de greu încât să îi mai dai și cu împrumut te face să te întrebi de două ori dacă îi vei mai recupera, că poate amicul rămâne fără loc de muncă între timp și îi pierzi urma.

Nu mă credeți cinic sau paranoic, dar sunt uimit cât de tare se pot umili cei călcați în picioare de criză. Un tip pe care nu l-am mai văzut de doi ani… mai mult pe ProMotor.ro

Ultimele articole

Articolul precedent
Articolul următor

Articole recomandate

6 Comments

 1. Si-a luat o cunostinta de-a mea un Fiat Stilo din 2005 cred. Masina arata f bine, am condus-o cateva sute de km si sunt foarte multumit de ea, dar mai ales de consum si de raportul dotari/pret.
  Spre sfarsitul anului daca imi merg bine toate as dori sa imi schimb masina si chiar mi-as dori un Fiat Stilo, de aceea am vrut sa te intreb ce stii despre fiabilitatea lor.

  Stiu ca Fiaturile au o reputatie de masini cu fiabilitate scazuta, dar ideea asta e de ceva vreme „pe piata” si nu stiu daca mai e valabila si la modelele recente.

 2. Ti-e greu sa renunti la stilul asta de a folosi altceva decat litere obisnuite? mie mi se pare greu de inteles la valoarea ta. Pentru un adolescent ar mai merge ca s-ar simti mai original si captivant, dar tu nu mai esti de mult in ipostaza asta George. Sant sigur, ca intelegi ce vreau sa spun, fara sa te superi.Crede-ma este agasant si eu doresc sa te urmaresc in continuare fara sa ma irite stii tu ce…vreau sa te citesc sau sa-ti citesc lejer articolele. OK?

 3. Din pacate , inca astept timpurile in care sa pot spune , cu adevarat , ca o ducem mai bine . Dupa Revolutie , sau poate ar fi mai nimerit sa le spun „Evenimentele din ’89” , speram sa pot simti ceva schimbari in bine , dar dupa fiecare an parca e tot mai rau … Ma intreb unde ar fi scala minima pe etalonul nivelului de trai , oare cati ani de sacrificiu vor mai fi necesari pentru o minima bunastare sau oare cat mai poate indura romanul de rand ?

 4. „Câteva sute de lei au devenit acum o piatră de încercare a colegialității și prieteniei”.

  Pentru ca cele citate mai sus, sa nu devina o realitate, va recomand -celor care va incadrati in conditii- sa va faceti un card de credit.

  Cu o doza de responsabilitate, costurile anuale sunt minime si nu veti mai ajunge in situatia ingrata de a cere imprumut bani „pana la salariu”.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.