Categorie: Auto

Cât de jos se duce 2010?

“Pune câștigurile oricât de mici la saltea și pregătește-te pentru un început de 2010 dificil.” Asta îi spuneam prin decembrie unui amic căruia i se părea că și la noi criza ar fi fost pe final. După un sfârșit de 2009, care a mai pus puținii bani în mișcare, intuiam că primele două luni ale noului an vor fi totuşi amorţite şi grele pentru toată lumea. Mi-e ciudă că am avut dreptate. Primesc răspunsuri identice de la cei care se ocupă de vânzări auto și oricum se vede cu ochiul liber. Vizitatori puțini, clienți aproape deloc în reprezentanţele auto.

Amintește-ți cât de ușor ar fi fost acum doi ani să ceri un împrumut de la bancă  sau de la un amic, măcar pentru câteva zile. Câteva sute de lei au devenit acum o piatră de încercare a colegialității și prieteniei. Banii vin atât de greu încât să îi mai dai și cu împrumut te face să te întrebi de două ori dacă îi vei mai recupera, că poate amicul rămâne fără loc de muncă între timp și îi pierzi urma.

Nu mă credeți cinic sau paranoic, dar sunt uimit cât de tare se pot umili cei călcați în picioare de criză. Un tip pe care nu l-am mai văzut de doi ani… mai mult pe ProMotor.ro