Câștigă 30.000 EUR de la Telekom pentru o soluție IoT (P)

1170x400_ro

Mi-am pus becuri deștepte acasă de la Philips. Se numesc Hue. Când eu ajung acasă, ele se aprind în toate culorile. Dacă aprind televizorul, becurile mele prelungesc imaginea pe pereți și asta e foarte cool. Becurile vorbesc cu televizorul Ambilight iar eu le pot comanda și de pe mobil. Televizorul vorbește și el cu receiverul, adică scula de sunet în care intră și STB-ul din care vine semnalul de la furnizorul de cablu. Dacă ai rezistat până aici, ai șanse mari să știi ce înseamnă și IoT. Acum sunt la birou și mă gândesc ce frumos s-a văzut filmul aseară… Stai că sună telefonul. Revin imediat, că e soția…

„Nu merge televizorul! Zice „no signal”!

În două secunde circuitele mele au luat-o razna. Ce ar putea să fie? O fi de la conexiune? Un cablu? S-a blocat receiver-ul? Sau poate e televizorul smart de vină? STB-ul acela poate trebuie restartat. O fi un conflict cu… becurile?!?! Ca un specialist adevărat, întreb:

„Sunt toate becurile aprinse? Apare HDMI1?”

Și tot așa vreo câteva minute în care verific totul. Nu puteam să trăiesc cu un simplu televizor și un cablu care să intre în el, nu-i așa?

„Gata, s-a aprins! Cred că rămăsese blocat pe tabletă că am dat cântecele cu cea mică aseară pe televizor!”

Așa arată problemele mele electrocasnice. Totul e frumos și colorat până când apare „no signal”. Iar aici intervine rolul tău. Dacă știi ce înseamnă IoT – Internet of Things și ești developer, fă cumva și adună-mi toate device-urile din casă pe telefon, într-o aplicație sau ceva care să mă ajute să fiu de fiecare dată eroul fetelor mele. Sau și mai bine fă o aplicație atât de inteligentă încât să nu aibă decât un singur buton. Unul pe care ele să apese și să ceară ce vor să se întâmple cu toate agregatele mele complicate. Să îți dau câteva exemple:

1. „Vreau să mă uit la cântecele cu Humpty” – pornește TV-ul și receiver-ul, conectează-le. Deschide pe Smart TV aplicația YouTube și caută după „humpty dumpty songs”. Apoi play.

2. „Vreau să văd Kardashians” – pornește TV-ul și receiver-ul, caută în EPG pe ce canal există o astfel de emisiune. Dacă nu e LIVE, caută o înregistrare pe PPV sau VoD. Play.

Ai prins ideea? Sau poate ai tu una și mai bună care să merite banii. Intră pe Business Wall of Fame și adaugă ideea ta care merită 30.000 de euro.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.