Categorii: #casabuhnici, Gadget

#casabuhnici – Unboxing de ”albastră” cu Șoflete – Bosch GSR 36 VE-2-LI

Odată în viață vine momentul acela când realizezi că mașina de găurit pe care o ai acasă, și în care ai învestit o sumă considerabilă, este practic o jucărie în comparație cu ce au meșterii pe șantier. Da, ”jucăria” pe care o am la studio și cu care am dat găuri în beton, nu este în stare să înfileteze complet șuruburi de 200 mm lungime.

Am mers pe recomandarea lui Șoflete și am luat altele noi, un model mai nou, cu acumulator și mai puternice decât ce am eu cu fir. Bosch GSR 36 VE-2-LI. Ca să înțelegi diferența, eu am o mașină de găurit verde, adică una de ”apartament” iar cele albastre sunt din segmentul profesional.

Vrei specificații? 100 Nm putere de înșurubare, două viteze de lucru, până la 420 rpm și 1800 rpm și o baterie de 36V cu 4Ah. Spre deosebire de generațiile mai vechi, bateria este de tip Li-Ion, iar asta înseamnă că nu se va strica într-un an, mai ales dacă uiți să o pui la încărcat. Diametrul maxim de găurit în lemn este de 102 mm, adică 10 centimetri, iar în oțel de 16 mm. Ce mi-a plăcut la ea, pe lângă puterea mare, este faptul că nu transmite forța către mână. Are un sistem de oscilație ce ajută la înfiletarea rapidă a șuruburilor mari. Testul este desigur mai jos, cu primul șurub din #casabuhnici.

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.