Categorie: #casabuhnici

#casabuhnici – Sfaturi importante pentru acoperișul de tablă

Am dezbătut deja motivul pentru care am ales acoperișul de tablă pentru #casabuhnici. Motivele sunt foarte bine întemeiate, de la greutatea redusă a acestuia până la avantajele acestuia în fața altor soluții… clasice să le spunem așa. Acum i-am pus întrebări lui Radu Gliga, managerul de operațiuni Lindab în România. Trebuie sa îi mulțumesc că a venit în fața camerei pentru că o face rar. Întrebările nu au fost ușoare, puteți fi sigur de asta, și am aflat și mai multe lucruri despre acoperișuri. În special la ce trebuie să fii atent atunci când alegi un acoperiș de orice fel dar mai ales despre cât de importantă este echipa de montaj. 

Poți avea de exemplu o tablă mai ieftină dacă echipa care o montează face totul ca la carte. Cea mai mare problemă pe care o poți avea este să angajezi o echipă slabă de montaj, chiar dacă ai ales cea mai scumpă tablă Lindab de pe piață. Și da, am discutat și despre tabla ”tip Lindab” care de fapt nu există. Se folosesc doar de brand pentru a își promova niște produse ce nu sunt atât de bune.

Apropo, dacă observi că muncitorii care vin să monteze tabla au la ei doar un ciocan și un fierăstrău circular, te rog trimite-i la plimbare. Tabla se montează ”la rece” adică fără scule electrice de tăiere sau îndoire. Acelea oxidează și ard stratul de vopsea, menit să protejeze tabla de coroziune, și implicit pe tine de ploi și infiltrații. Până la urmă aceasta este problema multora dintre casele construite recent. Infiltrațiile. Și după cum veți auzi în clipul de mai jos, de cele mai multe ori montajul este de vină, și abia apoi calitatea materialului folosit la învelirea coperișului.

Articolul complet despre acoperișurile de tablă și avantajele acestora îl găsești aici!

Urmărește #casabuhnici ca să fii la curent cu toate noutățile.