#casabuhnici – Sfaturi importante pentru acoperișul de tablă

Am dezbătut deja motivul pentru care am ales acoperișul de tablă pentru #casabuhnici. Motivele sunt foarte bine întemeiate, de la greutatea redusă a acestuia până la avantajele acestuia în fața altor soluții… clasice să le spunem așa. Acum i-am pus întrebări lui Radu Gliga, managerul de operațiuni Lindab în România. Trebuie sa îi mulțumesc că a venit în fața camerei pentru că o face rar. Întrebările nu au fost ușoare, puteți fi sigur de asta, și am aflat și mai multe lucruri despre acoperișuri. În special la ce trebuie să fii atent atunci când alegi un acoperiș de orice fel dar mai ales despre cât de importantă este echipa de montaj. 

Poți avea de exemplu o tablă mai ieftină dacă echipa care o montează face totul ca la carte. Cea mai mare problemă pe care o poți avea este să angajezi o echipă slabă de montaj, chiar dacă ai ales cea mai scumpă tablă Lindab de pe piață. Și da, am discutat și despre tabla ”tip Lindab” care de fapt nu există. Se folosesc doar de brand pentru a își promova niște produse ce nu sunt atât de bune.

Apropo, dacă observi că muncitorii care vin să monteze tabla au la ei doar un ciocan și un fierăstrău circular, te rog trimite-i la plimbare. Tabla se montează ”la rece” adică fără scule electrice de tăiere sau îndoire. Acelea oxidează și ard stratul de vopsea, menit să protejeze tabla de coroziune, și implicit pe tine de ploi și infiltrații. Până la urmă aceasta este problema multora dintre casele construite recent. Infiltrațiile. Și după cum veți auzi în clipul de mai jos, de cele mai multe ori montajul este de vină, și abia apoi calitatea materialului folosit la învelirea coperișului.

Articolul complet despre acoperișurile de tablă și avantajele acestora îl găsești aici!

Ultimele articole

Articole recomandate

37 Comments

    • Pot fi, însă nu sunt atât de eficiente ca o pompă de căldură. În #casabuhnici am încercat să aduc toate tehnologiile de ultimă generație și cele mai eficiente energetic, costurile au fost lăsate puțin în planul doi. Din nefericire.

  1. Totusi parca tabla de pe cele doua ape nu se imbina cum trebuie sus la „coama”. Linia nu e continua… Se pare ca nici aceasta firma nu e tocmai profi daca au facut o asemenea eroare… Plus de emotiile baiatului cu bormasina care da tot pe langa cand e filmat…

  2. Salut, am inteles ca vei avea si automatizari. Asta include si porti? Daca da, prin ce tragi firele de la camera tehnica la porti ? La supraveghere video si sistem de alarma te-ai gandit? Ti-ai tras cabluri de date prin casa? Daca da, ce fel?
    Stima.

  3. Salut,George,ce parere ai despre earthship(Michael Reynolds),am in plan sa construiesc un astfel de casa si la interior sa aduc aproape ce ai facut tu in casabuhnici.Ma refer la izolatie termica,fonica poate fi ceva mai usor tinand cont ca acest fel de casa este ingropata partial.Multumesc!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.