#casabuhnici – Grinzile din stejar de 200 de ani

Înainte să mă apuc de construit #casabuhnici mi-am dorit să aduc în ea ceva vechi. Ceva care să îmi aducă aminte de casa în care am copilărit și în care am ascultat toate poveștile lui Ion Creangă. Cea mai puternică imagine pe care o aveam din copilărie a fost cea a grinzilor masive pe care le priveam cu interes înainte să adorm. Până la o vârstă nu am înțeles ce rol au, și de vreo trei ani încoace lucrez ca să reproduc imaginea lor #acasă.Nu sunt de la casa copilăriei pentru că aceea este încă în picioare, ci de la o bătrânică din același sat de pe lângă Brașov. Ajutorul de nădejde a fost tata. Eu am negociat și am plătit iar el s-a ocupat de transportul lor și a avut grijă de ele timp de doi ani. Le-a învelit, le-a protejat de grindină și apoi le-am adus pe șantier și ne-am întrebat preț de câtvea luni ce facem cu ele. Adriana Caraza, arhitecta noastră a stat seri întregi în programul de proiectare până când i-a venit ideea.

Așadar, ce veți vedea în materialul următor este truda a multor oameni implicați în acest proiect de suflet. Tata, care a avut grijă de grinzi, le-a transportat de la Hărman la Vulcan și apoi aici la Corbeanca, Adriana care s-a ocupat de integrarea lor într-o casă tehnologizată, Nicușor Tătărucă care le-a curățat, le-a șlefuit și le-a adus într-o formă cât mai frumoasă și lui Gogoașă și echipei de la Ortogonal care le-au montat așa cum sunt ele astăzi. dar și celor de la EuroWood România, care s-au ocupat de tratarea lor cu uleiuri naturale.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 60fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 60fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.

Ultimele articole

Articole recomandate

20 Comments

 1. Salutare George,
  Iti urmaresc cu mare interes proiectul #casabuhnici, si, daca vreodata vei vrea sa ne spui, tare as vrea sa stiu la ce costuri tea dus (+/-).
  Pentru ca am luat un loc de casa langa Craiova, si tare as vrea la anul sa incep si eu #CasaVisan :))

 2. Frumoase grinzi,felicitari pentru tot proiectul ,urmaresc vlogurile si live-urile de la sapaturile pentru fundatie.Sa ai parte numai de fericire si impliniri in noua #casabuhnici.
  Astept cu nerabdare un tur complet la finalizare.

 3. Cat din costul total este platit de firmele la care ai facut reclama?Ma gandesc totusi,ca nicio banca nu-ti da 200000 euro doar ptr ca ai un blog si o mica emisiune la Pro TV..nu zic cu rautate dar totusi pare cam ciudat..Eu spre ex,am fost la banca sa iau 70000 euro si abia mi-a dat banii astia,avand un venit de 8000 lei de familie..

 4. Foarte frumos! Mi-a placut foarte tare povestea stalpilor si modul in care va raportati la ei si la conceptul casei. Va urmaresc de ceva timp si am remarcat ca aveti o mentalitate frumoasa pe care mi-ar face placere sa o intalnesc mai des. Stima si felicitarile mele pentru ceea ce faceti!

 5. Salut, ți a rămas cumva o grinda de 4m ? Mă gândesc sa pun o grinda de 4m, 20×20, la o arcada intre 2 camere 30mp, lățime pereți 4.16m. Casa este din caramida, 100mp, fără stâlpi la colturi, placa de beton de 12cm pe 90% din suprafața. Mă poți ajuta cu o idee sau o persoana de contact pentru grinda ?

  Multumesc

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.