Cu mașina de turnat betonul. Simplu, nu? Probabil că te întrebi însă cât de mult beton, și mai important cât fier am băgat în fundație. Puțin beton, foarte puțin pentru că dedesubt se află stratul de izolație din sticlă expandată de la Geocell și doar o tonă de fier. Nu am avut nevoie de mai mult. Casa va fi una foarte ușoară și nu am avut nevoie de mai mult, și da, pot să îți spun că este asigurată să reziste la un cutremur de 9 grade. Nu că ne-am aștepta la vre-unul în următorii 100 de ani, dar vreau să fiu sigur că Ariana, dacă va decide să rămână în această casă, nu va avea nici un fel de probleme.
Betonul folosit se numește Agilia și este mai deștept din mai multe puncte de vedere. Nu necesită vibrare după ce a fost turnat și nu are nevoie nici de compactare. Curge și se așează sub propria lui greutate, lucru foarte ușor de observat în clipul de mai jos. Se poate turna foarte repede, chiar la 1 metru cub pe minut și desigur, punctele de turnare sunt în număr mai redus. Curge și se așează sub propria lui greutate cum am spus. Un alt avantaj este nivelul de impermeabilitate mai ridicat și ajută la protejarea armăturilor. Acelea despre care spuneam că am folosit doar o tonă. O ultimă mențiune, betonul Agilia Fundații, pentru că acesta este numele său complet, beneficiază de un control strict al stabilizării compoziției și producției și este un produs certificat BES 6001. Adică este produs responsabil din surse monitorizate atent.
În concluzie, este atât de ușor de lucrat cu el încât și o studentă de 24 de ani poate da o mână de ajutor. O cheamă Simona și o puteți vedea în clipul de mai jos. Mai jos sunt de asemenea ambele live-uri pe care le-am făcut la fața locului. Dacă vrei să îți construiești o casă în viitorul apropiat, ia-ți puțin timp și urmărește clipurile de mai jos. Sunt sigur că te vor ajuta să îți faci o idee despre tehnologiile noi din acest domeniu.
Instalatiile pe unde vin? Canalizare, gaz, apa, curent?
Nu am vazut daca sunt trase
Gaz nu voi folosi, apă încă nu știu, este în planul de urbanism, curent e pe stâlpi, la fel și fibra de internet.
Frumoasa zona unde ai ales sa faci casa, am si eu o intrebare daca se poate cam cat o sa coste la final tot acest proiect cu tot cu cumpararea terenului, a materialelor, platirea oamenilor de pe santier ?
Încă nu știu nici eu, peste 100K din câte văd până acum.
Bugetul consumat (87.000 euro pana la data de 07.07.2017) tine cont de discount-urile facute de catre furnizorii implicati in acest proiect? Felicitari pentru acest proiect minunat! Asteptam cu mare interes fiecare pas al acestui proces!
Da. Și încă mai sunt de venit.
Foarte buna initiativa, apreciez mult munca ta. :)
Îți mulțumesc, și eu apreciez că mă urmărești!
George, dacă chiar vrei sa prezinți niște informații interesante, spune-ne clasa de rezistenta a betonului, clasa de expunere, dimensiunea agregatelor, tipul/cantitatea de ciment folosita și ce tip de adaos fin s-a folosit. Ce lucrabilitate are?
Betonul autocompactant este un beton sensibil, ca urmare au fost foarte precauți la condițiile meteo, stabilind turnarea după 18 pentru a încerca să toarne în condiții aproape ideale.
Betonul autocompactant fisureaza din contractie, deși toate tunarile ar trebui sigilate, Holcim nu face asta chiar dacă ai plătit pentru asistenta la turnare, tu ai fost mai norocos.
Ce s-a folosit pentru sigilare?
Also, cum se împacă armaturile oxidate cu alcalinitatea betonului?
Cati mc3 ai turnat?
Dpdv economic, elefantul este un cost nejustificat.
Ca să fiu carcotas:
Epruvetele s-au prelevat pe șantier sau la stația de betoane?
Este primul șantier pe care îl vad cu mai mulți ingineri decât muncitori.
Din ce motiv s-a armat asa puternic placa, momentul mare în câmp ? :)))
Nu am învățat chiar atâta chineză. Știu că am fost precauți cu vremea iar ulterior a fost udat zilnic betonul și constant. Avem și epurvete prelevate.
mai ai un pic si ai terminat si cu casa
Ce frumos ar fi, acum vine partea grea, finisaje, instalații și amenajarea.
George, nu mai merge camera de pe santier ! :)
Faci live azi ? Se monteaza peretii sau se amana din cauza ploii ?
Salut.
O filmare cu talpa peretilor o sa fie? Ce piese de montaj se folosesc, sau adezivi?
Multumesc.
Facem, elemente metalice prinse în șuruburi și cuie. Avem un clip mic aici: https://buhnici.ro/live-blog-casabuhnici/
La ce pret a iesit fundatia si pardoseala ?
Încercăm să updatăm site-ul cât mai repede, pe http://www.buhnici.casa. Încă nu am pardoseală.
Salut,
Felicitari pentru ceea ce faci, superb jurnal, de Discovery :)
Am si eu o intrebare, cat a costat mc de beton Agilia?
Spor la treaba!
Salut George,
Urmaresc proiectul tau, imi place ft. mult si te felicit pt. curajul da a incepe un proiect special si non standard pt. Romania. Sunt sigur ca produsul final o sa fie unu extraordinar din toate punctele de vedere. Bravo!
Iti scriu de asemenea si pt ca urmeaza si imi fac si eu casa, pe structura metalica (usoara) si mi a atras ft mult atentia fundatia la casa ta.
Imi poti spune te rog cam cat te a costat aproximativ pe m2 sau in total fundatia, materiale inclusiv manopera? stiu ca asta conteaza ft mult de greutatea casei care urmeaza sa fie construita dar m-ar ajuta un cost aproximativ.
Si deasemenea, imi poti da si un contact de la firma care sa ocupat de executia fundatiei, eventual ulterior le cer si eu o cotatie pt proiectul meu.
Multumesc,
Uite aici cum am turnat eu betonul: in stilpi si in placa peste parter in aceeasi zi.
https://www.youtube.com/watch?v=Rnd-3HCIbd0
Parerea mea, fara suparare, este sa renuntati la fantezia cu casa din lemn si sa faceti ceva trainic din caramida sau pe structura metalica.
Aici am turnat fundatia: https://www.youtube.com/watch?v=2iGv-47ss3M
Nice job!
Salut George,
Ce este CLT?
Eu am făcut o casa din lemn
Acum 1 an, este în Domnesti, IF.
Pe timp de vara zero costuri, vara răcoroasă si iarna tine de cald.
Multumesc
Felicitări pentru casa ta. CLT este cross laminated timber, scânduri în structură de tip sandviș, încleiate. Mai multe detalii aici: https://buhnici.ro/casabuhnici-ep-9-vlog-asa-se-fac-peretii/
https://youtu.be/7a_MxD4lB4E?t=521
8:41 : se vede fierbetonul.
Ma indoiesc profund ca erau doar 1000kg de fierbeton in fundatie(fundatie + placa).
Cat costa de fapt Agilia la m3? Inginerul zice ca e ieftin, dar nu da suma.
Interesanta casa, dar cred ca, costul este mult mai mare decat la una „clasica”. Costul ridicat al casei, nu va amortiza in cei 50 de ani de garantie costurile de intretinere.
Interesant ar fi ca la final, sa pui toate cheltuielile sa le vedem si noi; impreuna cu, cantitati.
Ai mentionat ca o casa din containere se incinge. Da, daca metalul este expus si nu este izolata. Dang dang.
La 40 de grade, la câmpie, se încinge și izolată, lemnul e o soluție mult mai bună din acest punct de vedere.
Casa Pasiva din CLT in Cluj-Napoca :
http://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/casa-economica-se-incalzeste-si-se-aeriseste-singura-309544
http://www.evohouse.eu
https://www.facebook.com/EvoHouse.eu