#casabuhnici – Cum am turnat betonul

Cu mașina de turnat betonul. Simplu, nu? Probabil că te întrebi însă cât de mult beton, și mai important cât fier am băgat în fundație. Puțin beton, foarte puțin pentru că dedesubt se află stratul de izolație din sticlă expandată de la Geocell și doar o tonă de fier. Nu am avut nevoie de mai mult. Casa va fi una foarte ușoară și nu am avut nevoie de mai mult, și da, pot să îți spun că este asigurată să reziste la un cutremur de 9 grade. Nu că ne-am aștepta la vre-unul în următorii 100 de ani, dar vreau să fiu sigur că Ariana, dacă va decide să rămână în această casă, nu va avea nici un fel de probleme. 

Betonul folosit se numește Agilia și este mai deștept din mai multe puncte de vedere. Nu necesită vibrare după ce a fost turnat și nu are nevoie nici de compactare. Curge și se așează sub propria lui greutate, lucru foarte ușor de observat în clipul de mai jos. Se poate turna foarte repede, chiar la 1 metru cub pe minut și desigur, punctele de turnare sunt în număr mai redus. Curge și se așează sub propria lui greutate cum am spus. Un alt avantaj este nivelul de impermeabilitate mai ridicat și ajută la protejarea armăturilor. Acelea despre care spuneam că am folosit doar o tonă. O ultimă mențiune, betonul Agilia Fundații, pentru că acesta este numele său complet, beneficiază de un control strict al stabilizării compoziției și producției și este un produs certificat BES 6001. Adică este produs responsabil din surse monitorizate atent.

În concluzie, este atât de ușor de lucrat cu el încât și o studentă de 24 de ani poate da o mână de ajutor. O cheamă Simona și o puteți vedea în clipul de mai jos. Mai jos sunt de asemenea ambele live-uri pe care le-am făcut la fața locului. Dacă vrei să îți construiești o casă în viitorul apropiat, ia-ți puțin timp și urmărește clipurile de mai jos. Sunt sigur că te vor ajuta să îți faci o idee despre tehnologiile noi din acest domeniu.

Ultimele articole

Articole recomandate

29 Comments

 1. Frumoasa zona unde ai ales sa faci casa, am si eu o intrebare daca se poate cam cat o sa coste la final tot acest proiect cu tot cu cumpararea terenului, a materialelor, platirea oamenilor de pe santier ?

 2. George, dacă chiar vrei sa prezinți niște informații interesante, spune-ne clasa de rezistenta a betonului, clasa de expunere, dimensiunea agregatelor, tipul/cantitatea de ciment folosita și ce tip de adaos fin s-a folosit. Ce lucrabilitate are?
  Betonul autocompactant este un beton sensibil, ca urmare au fost foarte precauți la condițiile meteo, stabilind turnarea după 18 pentru a încerca să toarne în condiții aproape ideale.
  Betonul autocompactant fisureaza din contractie, deși toate tunarile ar trebui sigilate, Holcim nu face asta chiar dacă ai plătit pentru asistenta la turnare, tu ai fost mai norocos.
  Ce s-a folosit pentru sigilare?
  Also, cum se împacă armaturile oxidate cu alcalinitatea betonului?
  Cati mc3 ai turnat?
  Dpdv economic, elefantul este un cost nejustificat.

  Ca să fiu carcotas:
  Epruvetele s-au prelevat pe șantier sau la stația de betoane?
  Este primul șantier pe care îl vad cu mai mulți ingineri decât muncitori.
  Din ce motiv s-a armat asa puternic placa, momentul mare în câmp ? :)))

 3. Salut George,

  Urmaresc proiectul tau, imi place ft. mult si te felicit pt. curajul da a incepe un proiect special si non standard pt. Romania. Sunt sigur ca produsul final o sa fie unu extraordinar din toate punctele de vedere. Bravo!

  Iti scriu de asemenea si pt ca urmeaza si imi fac si eu casa, pe structura metalica (usoara) si mi a atras ft mult atentia fundatia la casa ta.

  Imi poti spune te rog cam cat te a costat aproximativ pe m2 sau in total fundatia, materiale inclusiv manopera? stiu ca asta conteaza ft mult de greutatea casei care urmeaza sa fie construita dar m-ar ajuta un cost aproximativ.

  Si deasemenea, imi poti da si un contact de la firma care sa ocupat de executia fundatiei, eventual ulterior le cer si eu o cotatie pt proiectul meu.

  Multumesc,

 4. Salut George,

  Ce este CLT?
  Eu am făcut o casa din lemn
  Acum 1 an, este în Domnesti, IF.
  Pe timp de vara zero costuri, vara răcoroasă si iarna tine de cald.
  Multumesc

 5. https://youtu.be/7a_MxD4lB4E?t=521
  8:41 : se vede fierbetonul.
  Ma indoiesc profund ca erau doar 1000kg de fierbeton in fundatie(fundatie + placa).

  Cat costa de fapt Agilia la m3? Inginerul zice ca e ieftin, dar nu da suma.

  Interesanta casa, dar cred ca, costul este mult mai mare decat la una „clasica”. Costul ridicat al casei, nu va amortiza in cei 50 de ani de garantie costurile de intretinere.

  Interesant ar fi ca la final, sa pui toate cheltuielile sa le vedem si noi; impreuna cu, cantitati.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.